Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De voordelen van contactlenzen tijdens het sporten!

Camille
3 min read

Sporten is gezond, daar is iedereen het wel over eens. Toch kan sportbeoefening in bepaalde gevallen voor problemen zorgen. Denk maar eens aan sporten terwijl je een bril draagt. Deze bril kan niet alleen gemakkelijk stuk gaan, maar ook kan een bril je eenvoudig verwonden.

Goed zicht is belangrijk

Bij de meeste sporten is het essentieel dat je goed kunt zien waar je mee bezig bent en wat er om je heen gebeurt. Dragers van een bril zijn echter niet altijd gebaat met een dergelijk visueel hulpmiddel. Zo kan je er bijvoorbeeld een bal, of een ander object, tegenaan krijgen. Je bril kan dan beschadigd worden of breken en bovendien kan je zelfs opgezadeld worden met een vervelend letsel. Bij bepaalde sporten kan je bovendien geen bril dragen omdat deze bijvoorbeeld niet achter een beschermend gezichtsmasker past, zoals bij ijshockey.

Contactlenzen de oplossing

Op het moment dat je, als brildrager, wilt gaan sporten en geen onnodige schades of letsels wilt oplopen dan zijn contactlenzen wellicht een goede oplossing. Doordat je de lenzen op je oog draagt, is de kans op schade of letsel aanzienlijk kleiner. Contactlenzen hebben immers geen montuur of glazen die kunnen beschadigen of voor verwondingen kunnen zorgen.

Een ander voordeel van het dragen van contactlenzen tijdens het sporten is dat je geen last hebt van vieze- of beslagen brillenglazen. Je zicht zal dus minder snel worden belemmerd. Uiteraard dien je de contactlenzen wel op de voorgeschreven manier te dragen, te reinigen en te bewaren.

Contactlenzen en bril

Net zoals het mogelijk is om contactlenzen te dragen in combinatie met een beschermend gezichtsmasker, kan je lenzen dragen samen met een sport- of zonnebril. Het is dus niet nodig om dergelijke brillen op sterkte aan te schaffen, wat meestal een vrij kostbare zaak is.

Gemak van contactlenzen

Het dragen van contactlenzen brengt, mits je deze bent goed gewend bent en goed gebruikt, veel gemak met zich mee. Bij het ontwaken, breng je de lenzen in en heb je er voor de rest van de dag nauwelijks omkijken naar. Indien je de contactlenzen tussentijds toch uit wilt of moet doen, dan zijn ze erg compact en gemakkelijk mee te nemen zonder dat er een grote kans op beschadiging aanwezig is.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…