Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Nu we nog 6 weken thuis zitten: deze hobby’s zijn het proberen waard!

Nona Heremans
4 min read

De cafés en restaurants zijn zeker nog tot 1 maart gesloten. Onze dagen en avonden zullen er dus nog een tijd érg rustig uitzien. Op zoek naar een nieuwe bezigheid voor in je kot? Wij geven je alvast wat inspiratie.

1. Hip handwerk

Breien en haken enkel voor bomma’s en seuten? Think again, steeds meer mensen wagen zich aan handwerk. Als we Instagram, Pinterest en YouTube mogen geloven, is een hippe trui breien bovendien niet eens zo moeilijk. Ben je een beginner? Probeer dan eerst een rechte sjaal in één kleur. Op de website allesoverbreien.nl vind je gratis breipatronen en uitleg. Er bestaan ook honderden coole boeken die je gemakkelijk op weg helpen. Nu nog je favoriete kleur wol bestellen en je bent vertrokken!

2. Therapeutisch journalen

Een (creatief) dagboek bijhouden is niet alleen leuk en expressief, het werkt ook nog eens therapeutisch. Het grootste doel ervan is om verbinding te maken met je gevoelens, iets wat we allemaal wel kunnen gebruiken deze periode. Er zijn verschillende manieren waarop je aan journaling kan doen, denk aan morning pages waarbij je iedere ochtend drie pagina’s volschrijft zonder dat je er te veel over nadenkt of een simpelere gratitude journal, waarbij je ’s avonds drie dingen opschrijft waarvoor je dankbaar bent. Lees er alles over en ontdek de voordelen van journaling in dit artikel.

3. Old school puzzelen

Nog een oude puzzel op zolder liggen? Hoog tijd om die vanonder het stof te halen. Door te puzzelen gebruik je namelijk je twee hersenhelften, train je je geheugen en verminder je stress. Bovendien is het de ideale activiteit om samen met je partner of huisgenoten te doen. Ga je een nieuwe puzzel kopen, kies dan meteen een mooi exemplaar uit. Als de puzzel dan volledig af is, kan je hem inkaderen en heb je er zo (gratis) decoratie bij.

4. Zondag = bakdag

Tijdens de week hebben we niet altijd tijd om een volledig menu of een tijdrovend en ingewikkeld recept uit te proberen. Nu de meeste plannen in het weekend gecanceld zijn, komen er wel wat uren vrij. Start daarom met een nieuwe gewoonte en doop jouw zondagen om tot bakdagen. Geen inspiratie? Iedere twee weken geven we een kookboek weg en delen we ook meteen drie recepten uit dat boek. Met deze recepten uit Het Tarte à Moi Bakboek kan je de volgende drie zondagen alvast aan de slag!

5. Online yoga

Sinds de eerste lockdown in maart vorig jaar is yoga populairder dan ooit. Logisch, want het kalmeert je, houdt je fit én het is gemakkelijk om van thuis uit te oefenen. Het nieuwe online platform Kali is volgens oprichtster Lindsey De Prycker ‘het Netflix voor yoga, meditatie en healing’. Je kan de online sessies volgen waar en wanneer je dat wilt. Elke les duurt tussen vijf minuten en een half uur. Iedere zondag delen we een video van hun platform, zodat jij mentaal en fysiek gezond blijft tijdens deze lockdown!

6. Leren en studeren

Dé zinvolste manier om deze lockdown door te komen is om jezelf iets bij te leren. Tegenwoordig kan je bijna alles online vinden, zo ook cursussen en lessen. Wat je volgt, hangt af van jouw interesses. Altijd al een instrument willen bespelen, dan is het nu het moment om daar mee te beginnen. Of reisplannen naar een ver land, waarom dan geen taallessen nemen? Maar je ook creatief wat bijleren is een optie: kalligrafie, potten bakken, borduren, zeep maken, schilderen … Name it en je vindt er online wel een cursus of tutorial over. Veel succes en plezier!

Door Nona Heremans

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…