Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze kleuren zijn het meest geschikt voor daten, sporten en werken

Anja
2 min read

Wist jij dat de kleur van de omgeving of de kleur van je kledij een grote invloed heeft op je gevoel én dat van anderen? Let in het vervolg maar op voor welke gelegenheid of omgeving je bepaalde kleuren kiest!

Oranje voor het sporten

Oranje heeft een stimulerend effect. Oranje betekent stimulatie en enthousiasme. En dat is heel belangrijk bij het sporten. Bovendien blijkt uit onderzoek dat de kleur oranje de zuurstoftoevoer naar je hersenen verhoogt en dat het een positieve, stimulerende werking heeft op je energie.

Rood voor een date

Rood is de kleur van liefde en passie. Heb je dus een leuke date gepland? Kies dan voor een rood jurkje of topje. Rood geeft een actieve indruk en het straalt warmte en energie uit. Ideaal voor een eerste indruk. Als man is het dan weer beter om blauwe kledij te kiezen voor een date. Blauw staat voor stabiliteit en intelligentie. Bovendien heeft de kleur blauw een kalmerende werking, dat helpt zeker voor de zenuwen tijdens de date.

Blauw en groen voor werk

De omgevingskleuren van je bureau of kantoor kunnen je werkprestaties positief beïnvloeden. Als je effectief wilt werken, is het een goed idee om je ruimte blauw in te richten. De kleur blauw heeft, zoals eerder vermeld, een kalmerende werking. Als je graag evenwichtig werkt, is het beter om de ruimte in te richten met de kleur groen. Groen straalt evenwicht, harmonie en ontwikkeling uit.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…