Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit moet je eten als je keelpijn hebt

Bram
3 min read

Wil je een pijnlijke keel snel en gemakkelijk verlichten? Met deze voedingsmiddelen kan je keelpijn op een natuurlijke manier genezen.

1.Drop

Zuig op een dropje als je een pijnlijke keel hebt. Studies tonen aan dat drop je keelpijn en een vervelende hoest kan verlichten. Het kalmeert je keel en je zal je snel weer beter voelen.

2.Honing

Deze kende je waarschijnlijk al. Heerlijke, zoete honing is even effectief in het bestrijden van keelpijn als gewone medicijnen. Kies rauwe biologische honing voor het beste resultaat.

3.Kool

Kool zit boordevol antioxidanten en dat helpt je om snel te genezen van een verkoudheid of griep. Maak het klaar in een wok en voeg olijfolie en kurkuma toe.

4.Thee

Dit is een gekende en effectieve remedie tegen keelpijn. Thee verlicht pijn en geeft je immuunsysteem een boost. Drink gember-, tijm-, kamille-, groene-, zwarte-, of saliethee voor het beste resultaat. Met deze klassieker kan je echt niets verkeerd doen.

5.IJsjes

Wist je dat je al de ijsjes in de wereld mag eten als je amandelen worden verwijderd? Keelpijn is het ultieme excuus om je te goed te doen aan lekkere ijsjes. Koude voedingsmiddelen verdoven je keel en de romige textuur heeft een kalmerend effect. Maak bij voorkeur je ijsjes zelf met fruit en yoghurt.

6.Salie

Salie vecht tegen ontstekingen en kan allerlei ziekten helpen genezen. Het is zelfs even effectief als gewone geneesmiddelen tegen keelpijn en hoest. Saliethee kan je met verse of gedroogde blaadjes maken. Warm een beetje water op en voeg de salie toe. Laat de salie goed intrekken, het water mag niet meer koken. Als je thee een goed kleurtje heeft kan je de thee door een zeefje gieten.

7.Bananen

Bananen zijn makkelijk in te slikken omdat ze een zachte textuur hebben. Ze zitten boordevol vitamine C en dat helpt je lichaam om te vechten tegen ziekten.

8.Wortelen

In wortelen zitten veel vitamine A en dat is goed voor je immuunsysteem. Het caroteen in wortelen zal je bovendien een gezondere huidskleur geven. Je ziet er niet alleen beter uit, je zal je stukken gezonder voelen.

9.Groene bladgroenten

Als je ziek bent is het belangrijk om gezond te eten. Alleen zo zal je lichaam kunnen genezen, eet daarom voldoende groene bladgroenten. Ze zitten boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten, dat is net wat je lichaam nodig heeft!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…