Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit moet je weten vooraleer je aan een detox begint

Anja
2 min read

Detoxen oftewel ontslakken of ontgiften is een manier om je lichaam te zuiveren van schadelijke stoffen en afvalstoffen. Het is erg populair, bij voorbeeld als voorbereiding op een dieet. Er zijn zelfs speciale kuuroorden waar je naartoe kunt gaan om een detoxkuur te ondergaan. Maar je kunt het natuurlijk ook gewoon zelf thuis doen.

Voorbereiding

Wil je een detox kuur gaan doen, zorg dan voor een goede voorbereiding. Zorg bij voorbeeld dat je de dagen voorafgaand aan de detox goed uitgerust bent. En doe vooraf de boodschappen voor je detox, zodat je tijdens je kuur niet rammelend van de honger naar de supermarkt hoeft die vol verleidingen ligt. Vooral de eerste twee dagen heb je het meeste last van een hongergevoel.

Neem voldoende rust

Leven op sapjes en kruidenthee kan prima, maar vermijd grote lichamelijke inspanning. Neem ook voldoende rust, ga op tijd naar bed zodat je de volgende morgen uitgerust opstaat. Een bezoek aan de sauna kan een welkome afleiding zijn. Het zal het zuiveringsproces van je lichaam alleen maar ten goede komen.

Detox samen met een vriend of vriendin

Het is prettig om samen met iemand een detox te doen. Zo kun je elkaar steunen op zwakke momenten en ervaringen uitwisselen. Je kunt met de vriend of vriendin met wie je samen de detox doet ook iets leuks ondernemen, dit is minder zwaar dan met vrienden uit eten gaan terwijl jij aan tafel zit met een flesje sap.

Na de detox

Om zo lang mogelijk profijt te hebben van een detox zijn er een paar leefregels die je je voor zou moeten nemen voor na de kuur. Zoals de tijd nemen om te eten. Geniet van eten, in plaats van gedachteloos met een bord op schoot voor de TV te gaan zitten. Stop met eten als je nog niet helemaal verzadigd bent. Zo leer je je lichaam vanzelf om geleidelijk minder te gaan eten.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…