Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Een goede nachtrust? Verschoon op tijd je lakens én overweeg om apart te slapen!

Nona Heremans
2 min read

We brengen één derde van ons leven door in bed: dat doen we dus maar beter goed! Uit een onderzoek van iVOX in opdracht van slaapspecialist Swiss Sense blijkt dat we voor een goede nachtrust ook gerust wat meer willen uitgeven. Toch blijkt er nog een verschil te zitten tussen geld willen uitgeven voor een goede nachtrust én het ook effectief doen.

Een goede nachtrust begint bij het juiste materiaal. Zo is de gemiddelde levensduur van een matras tien jaar. Toch blijkt uit het onderzoek dat vier op tien Belgen hun bed pas na vijftien jaar vervangen, en één op vijf slaapt zelfs twintig jaar op dezelfde matras. Hetzelfde bij een hoofdkussen: daar bedraagt de levensduur ongeveer drie jaar maar vervangen de meeste Belgen ze pas na vijf jaar. Hoe lang slaap jij al op dezelfde matras en met hetzelfde hoofdkussen?

Elke twee weken bed verschonen

We slapen beter in een proper bed! Daarom is het aangeraden om minstens één keer per twee weken alle lakens (en zelfs matrasbeschermer) te verschonen. Toch slapen een op de vijf Belgen een maand in dezelfde lakens. Belangrijk is om ’s morgens je dekbed niet over je bed te leggen maar wel open te slaan. Bacteriën voelen zich namelijk goed thuis onder warme dekens. Zet ook ’s nachts je raam open. Dat zorgt voor extra zuurstof, een frisse geur en een betere temperatuur.

Lekker slapen of seks?

Er bestaat nog veel taboe over apart slapen, en voor veel koppels is het geen optie. Toch kan dat beide partners ten goede komen en ben je er allebei beter door uitgeslapen. Zo geeft 32% van de ondervraagden toe beter te slapen zonder zijn of haar partner. Ook opvallend: meer dan de helft van de Belgen (52%) verkiest een nachtje goed slapen boven seks!

Door Nona Heremans

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…