Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat zijn de effecten van een suikervrij ontbijt?

Milan
4 min read

Gezonder eten willen we allemaal wel. De vraag is alleen hoe. De laatste tijd horen we veel over de effecten van suikervrij eten. En dan in het bijzonder suikervrij ontbijten. Zo zou je hier meer energie van krijgen en de rest van de dag gezonder van gaan eten. Wij hebben dit voor je uitgezocht en suikervrij ontbijten blijkt inderdaad de nodige effecten te hebben. Deze effecten vertalen zich vooral in 5 belangrijke voordelen:

  • Je zult op de lange termijn afvallen.
  • De rest van de dag meer energie.
  • Eet de rest van de dag gezonder.
  • Je krijgt betere voedingsstoffen binnen.
  • Het is goed voor je humeur.

Je zult op de lange termijn afvallen

Veel mensen die kiezen voor een suikervrij ontbijt doen dit vanuit de overweging dat dit gezonder en natuurlijker is. En dit is absoluut het geval. Niettemin heeft dagelijks suikervrij ontbijten ook veel voordelen voor je gewicht. Je zult namelijk als vanzelf de nodige kilo’s kwijtraken. Uiteraard gaat dit niet heel snel, maar op de lange termijn zal je zeker gewicht verliezen.

Het voordeel van dit afvallen op de lange termijn is dat het gewicht er niet snel weer aan zal komen. Uiteraard moet je dan wel de rest van de dag ook gezond eten en voldoende blijven bewegen. In deze combinatie kun je heel goed en duurzaam afvallen met een suikervrij ontbijt.

Je hebt de rest van de dag meer energie

Een ander voordeel van suikervrij ontbijten is dat je de rest van de dag meer energie hebt. Als je wel suikers eet zal je een korte periode een piek hebben in je energieniveau. Daarna zal het energieniveau echter kelderen. Je zult je dan vermoeid, futloos en slaperig gaan voelen. Hierdoor ben je minder productief en snel hongerig. Bij een suikervrij ontbijt eet je producten waar je lichaam meer energie uit kan halen. Je bloedsuikerspiegel blijft hierdoor stabieler. En bovendien over een langere periode. Na een suikervrij ontbijt zal je je dus meer en langer energiek blijven voelen.

Je eet de rest van de dag gezonder

Suikervrij ontbijten zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Een bijkomend gevolg hier van is dat je lichaam minder snel vraagt om suikers. Je zult dus niet zo snel trek krijgen in ongezonde producten met veel suikers. En als je toch iets ongezonds eet zal het makkelijker worden om na één koekje of snoepje te stoppen. Vreetbuien zullen hierdoor verdwijnen. Met een gezond en suikervrij ontbijt eet je dus op een makkelijke manier ook de rest van de dag gezonder. En dat is goed nieuws voor iedereen die zijn voedingspatroon op een duurzame manier wil veranderen.

Je krijgt betere voedingsstoffen binnen

Als je suikervrij ontbijt zal je als vanzelf bepaalde ongezonde producten laten staan. Deze ongezonde producten bevatten veel vet en suikers en hebben over het algemeen een lage voedingswaarde. Als je gezond en suikervrij ontbijt zal je dus van het tegenovergestelde effect profiteren. Je eet immers alleen zaken met een hogere voedingswaarde. Dit betekent dat je meer vitamines en mineralen binnenkrijgt.

En je zult hierdoor ook minder snel een tekort krijgen van bepaalde stofjes. Het spreekt voor zich dat je je hierdoor dus ook veel fitter en sterker gaat voelen. Mede dankzij het suikervrije ontbijt komt je lichaam immers in een veel betere conditie. En dat zal je ook aan de buitenkant gaan zien. Zo wordt je huid stralender en je haar krijgt een gezondere glans.

Het is goed voor je humeur

Omdat je dankzij een dagelijks suikervrij ontbijt veel fitter bent zal je ook beter in je vel gaan zitten. Bovendien slaap je beter waardoor je ook veel meer uitgerust bent. Je hebt meer energie en het is daarom ook makkelijker om de motivatie te vinden om bepaalde dingen op te pakken. Je zult meer werk verzetten en betere resultaten boeken. Ook vind je wellicht een leuke nieuwe hobby of krijg je zin om te sporten.

Al deze dingen geven meer voldoening waardoor je je gelukkig gaat voelen. Mensen die lijden aan depressies of stemmingsstoornissen doen er dus ook goed aan om suikervrij te ontbijten. Zij zullen hierdoor gedurende de dag meer stabiliteit in hun stemming ervaren en minder snel wegzakken in sombere gedachten.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…