Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

GETEST Wij lieten ons SLAAP-DNA meten bij Ergosleep

Birte Govarts
4 min read

Slaap is een van de belangrijkste sleutels tot een goede gezondheid. Met dat uitgangspunt ontwikkelde Ergosleep® als eerste en enige in België de SLAAP‐DNA® Belevingsstudio. Dankzij de meting van het persoonlijk slaapprofiel kan een bed volledig op maat aangepast worden en ligt een goede nachtrust binnen handbereik.

Het SLAAP-DNA® is de basis van het Ergosleep®-slaapsysteem. Met zo’n persoonlijk slaapprofiel wordt het namelijk mogelijk om je bed volledig aan te passen aan je lichaamsbouw en slaaphouding. En als je weet dat we ongeveer een derde van ons leven al slapend doorbrengen, is dat geen overbodige luxe. Een paar voordelen van een gepersonaliseerde lattenbodem én matras:

  • Je lichaam en ruggengraat worden tijdens het slapen optimaal ondersteund
  • Je hebt geen rugpijn meer bij het wakker worden
  • Je voelt je meer uitgerust

Je kunt je SLAAP-DNA® in Vlaanderen laten opmeten bij elke Ergosleep®-dealer in uw buurt. Wij trokken op een zonnige nazomerdag naar de showroom van het merk bij LS Bedding in Maldegem!

Cocon 2.0

Ergosleep® houdt steeds de vinger aan de pols met nieuwe innovaties op vlak van technologie en design. Het resultaat? Zopas zag de Ergosleep®-Cocon 2.0 het levenslicht. De gloednieuwe studio om je SLAAP-DNA® te meten is uitgerust met de allernieuwste technologie zoals state-of-the-art sensoren, geavanceerde meettechnologie én een upgrade van het SLAAP-DNA® algoritme. Daarnaast werd ook het design van de cocon helemaal aangepast en werd binnen de sfeer van een slaapkamer gecreëerd, zodat je je SLAAP-DNA® in optimale omstandigheden kunt meten.

De gloednieuwe Ergosleep-Cocon 2.0 staat in de showroom van Ergosleep in Maldegem.

Hoe werkt het?

Vooraleer wij de cocon ingaan, overlopen we samen met Ergosleep®-expert Brecht enkele persoonlijke gegevens, zoals onze lengte en ons gewicht. Daarnaast wordt er ook gevraagd naar onze slaapgewoontes. Slapen we bijvoorbeeld op onze rug of onze zij? (Spoiler: op je buik slapen is ergonomisch gezien écht niet aan te raden) Na het overlopen van de vragenlijst, mogen we in de cocon plaatsnemen op een bed. Op het plafond boven ons wordt een filmpje geprojecteerd over Ergosleep® en het belang van een goede nachtrust. Ondertussen voelen we de lattenbodem en matras bewegen. Zo wordt er nagegaan hoeveel druk ons hoofd, schouders, lendenen, heupen en benen uitoefenen op het bed en de matras. Je schouders en heupen hebben extra ruimte nodig om tegendruk te minimaliseren en ervoor te zorgen dat je ruggengraat recht blijft tijdens het slapen, je hoofd, lendenen en benen hebben extra ondersteuning nodig.

En nu?

Na de meting krijgen we van Brecht ons persoonlijk SLAAP-DNA®. Op basis daarvan kunnen we in de showroom een bed kiezen dat perfect past bij ons lichaam én bij onze slaapgewoontes. Eerst moeten we bepalen hoe we willen slapen: kiezen we voor een lattenbodem of boxspring? Vervolgens kiezen we de juiste matras en tot slot volgt ook het hoofdkussen. Extra voordeel: als je naar huis gaat, sta je er niet alleen voor. Dankzij de Ergosleep®-app heb je je SLAAP-DNA® immers steeds bij de hand én kun je bovendien ook je slaapkwaliteit bijhouden met de apart verkrijgbare Ergosleep® Sleep Tracker. Slaapwel!

Ons persoonlijke SLAAP-DNA®.

Meer informatie vind je op ergosleep.com. Meer lezen over slaap? In de nieuwe editie van ons magazine Gezond brengen we er een heel dossier over!

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…