Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Handige tips om meer te studeren in minder tijd

Anja
2 min read

Heb jij een examen over twee dagen, maar je hebt nog niet veel gestudeerd? Of is het gewoon veel te veel? Dit kan veel stress veroorzaken. ‘Hoe kan ik ooit al deze stof in korte tijd in mijn hoofd krijgen?’. Hieronder een paar handige tips om effectief te studeren en meer te doen in minder tijd.

1. Studeer actief

Probeer elke dag een beetje te doen. Een veel voorkomende studentenkwaal is het uitstellen van leerwerk. Er is zoveel leuks te doen in het studentenleven dat het studeren soms op de tweede plaats komt. Probeer daarom elke dag een vast uur te studeren. Zo voorkom je dat je alles ophoopt op de laatste dag.

2. Maak leerdoelen

Begin het studeren bij het einde. In plaats van te kijken naar was je nog allemaal moet doen, bekijk wat het eindresultaat moet zijn. Door doelen te maken help je je hersenen met het onthouden en onderscheiden van relevante informatie.

3. Maak een to-do lijstje

Maak een to-do lijstje van alles wat je nog moet leren. Dit zorgt voor overzicht, zo weet je precies waar je staat. Ook werkt dit motiverend omdat je elke taak die je voltooid hebt af kan vinken.

4. Intervalstuderen

Het is belangrijk om regelmatig af te wisselen, ga dus intervalstuderen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een timer. Zet je timer op een uur en zorg ervoor dat je na elk uur minstens 5 minuten pauze neemt. Zo voorkom je concentratieverlies en ben je productiever.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…