Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De beste tips voor een geslaagde blok

Anja
3 min read

Daar is de leukste tijd van het jaar weer: de vogeltjes fluiten, het zonnetje schijnt (soms toch) en jij zit achter je boeken. Leve studeren, leve de blok! Je zou nu ongetwijfeld zoveel andere leuke dingen kunnen doen: terrasjes, feestjes, genieten van de zon, shoppen, strandwandelingen maken, … Maar nee: jij moet je focussen op de examens. Iedereen weet hoe zwaar deze periode is. Deze tips helpen je om door te zetten en om van de blok- en examenperiode een goede periode te maken.

Studeer samen

Zoek een goede studieomgeving: ergens waar je je op je gemak voelt. Studeer je graag in de zon op het terras? Nodig een paar vrienden uit en studeer samen. Zo kun je elkaar gemakkelijk motiveren en ook weerhouden van verleidingen zoals internet, sociale media, …. Samen studeren zorgt namelijk voor sociale druk. Je zult minder gestresseerd zijn en je voelt je minder eenzaam doorheen de blok- en examenperiode.

Pauzeer effectief

Tijdens een pauze kunnen je hersenen de tijd nemen om de leerstof te verwerken en je kunt jezelf terug opladen voor het volgende moment van concentratie. Daarom is het belangrijk om je lichaam voldoende te ontspannen als je pauze neemt. Beloon jezelf: neem een ontspannend bad, kijk even een leuke serie, ga wandelen met je hond, maak een lekker (en gezond) tussendoortje, …

Het is bovendien veel beter om een effectieve pauze te nemen die wat langer duurt dan verschillende korte pauzes die eigenlijk niet ontspannend werken.

Toon je frustraties

Als het even niet goed gaat, houd dat dan niet voor jezelf. Krop niet alle frustraties op want dan zal er uiteindelijk een moment komen dat je breekt onder de druk en stress.

Begrijp je dat bepaald hoofdstuk niet goed, gaat het niet vooruit of zie je het niet meer zitten? Probeer steun te zoeken bij medestudenten, vrienden of je familie. Zij zullen je sowieso bijstaan voor positieve raad en ze zullen je misschien goede tips geven om je probleem op te lossen.

Geloof in jezelf

“Believe you can and your halfway there”. Met een goede dosis zelfvertrouwen kom je al een heel eind verder. Probeer jezelf zoveel mogelijk te motiveren en denk positief. Negatieve gedachten werken namelijk heel demotiverend. Begin je blokdag met een gezonde portie zelfvertrouwen en geloof in een productieve dag. Je houding tegenover het blokken bepaalt namelijk in grote mate hoe het studeren echt zal verlopen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…