scrollTop top

Zo kun je ook goed blokken in mooi weer!

Zo kun je ook goed blokken in mooi weer!

Met mooi weer is het natuurlijk veel leuker om te zwemmen, zonnebaden, een wijntje te drinken op het terras of te barbecueën in het park dan met je neus in de boeken te zitten. De verleiding om leuke dingen te gaan doen ligt continu op de loer. Om je de discipline te geven die je nodig hebt om de blok- en examenperiode te doorstaan, geven we je handige tips om toch goed te kunnen blokken met warm weer.

Sta vroeg op

Zorg ervoor dat je de dat voordat je gaat studeren niet te laat naar bed gaat. De volgende ochtend kun je extra vroeg opstaan en al voor het middag uur een hoop meters maken. ’s Ochtends neem je vaak ook de meeste stof op. Voordeel hiervan is dat je op tijd je boeken dicht kan doen en de rest van de dag kan genieten van de zon.

Zorg voor verkoeling

Ga niet in je benauwde, oververhitte studentenkamer zitten of buiten in de volle zon, maar zoek een plek met airco of installeer jezelf bij een ventilator. Warme lucht maakt je sloom en dat komt je studeerprestaties niet ten goede. In de zon lezen is vaak fel aan je ogen, je bent sneller afgeleid en binnen no time verbrand.

Neem meer breaks

Gun jezelf vaker een pauze om extra te drinken of even een half uurtje in de zon te zitten. Laad jezelf op en verwen jezelf met een watermeloen, koud water of een ijsje. Vooral op zulke dagen is het belangrijk dat je genoeg vocht binnenkrijgt.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Maak van te voren een planning met de stof die je die dag in ieder geval moet hebben doorgenomen. Weet wat je moet doen en zorg dat je een plan van aanpak hebt. Leg de juiste studiematerialen alvast klaar en ontwijk afleiding. Leg je smartphone daarom ook even een tijdje in de la en open op de laptop geen social media.

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  228.223.606
 • Aantal
  doden
  4.688.906
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.219.814
 • Aantal
  doden
  25.497

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!