Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit doet regelmatig vroeg opstaan met je lichaam

Anja
2 min read

Het lijkt een schrikbeeld voor veel mensen: op een regelmatige tijd opstaan, het liefst zo vroeg mogelijk. Maar volgens veel mensen is het de gouden tip voor een gezonder en gelukkiger leven. Wij zetten de voordelen van het vroege opstaan voor je op een rijtje.

Lichamelijke gevolgen

Als je één dag vroeg opstaat voel je je lichamelijk vaak niet geweldig. Je bent moe en hebt weinig zin om dingen te doen zoals sporten. Maar als je langere tijd regelmatig vroeg opstaat zorgt dat juist voor meer energie. Bovendien kun je de uren die je nu eerder wakker bent ook besteden aan activiteiten waar je nog meer energie van krijgt. Je kunt hierbij denken aan sporten of yoga.

Uit wetenschappelijk onderzoek is bovendien gebleken dat mensen die vroeger opstaan gemiddeld een lager BMI hebben. Dit betekent dus dat je door het vroege opstaan een grotere kans hebt om af te vallen. Ook verkleint vroeg opstaan de kans op diabetes, slapeloosheid en depressie.

 Geestelijke gevolgen

Het vroege opstaan werkt niet alleen erg positief op je lichaam, ook geestelijk zal je er positieve gevolgen van ondervinden. Zo voel je je meer tevreden over jezelf omdat je vaak al voor de middag een hoop gedaan hebt. Dit heeft er vaak mee te maken dat je 's ochtends goed kunt werken omdat je niet afgeleid wordt door andere mensen.

Het begin van je dag is zo een heerlijk moment voor jezelf. Of je nou iets moet doen of voor een ontspannen ontbijtje kiest. Het vroege opstaan leidt vaak tot een rustig gevoel omdat je niet gestoord wordt.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…