Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Het gemak van een bed met een hoge instap

Camille
3 min read

Na een vermoeiende dag lekker in bed stappen is helaas niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Op het moment dat je bijvoorbeeld last hebt van rugklachten, zwanger bent of al een respectabele leeftijd hebt bereikt, kan een bed met een normale hoogte een instapprobleem met zich meebrengen.

Hoge instap biedt uitkomst

Op het moment dat je moeite hebt om in, of uit, je bed te stappen, kan een verhoogde bedbodem vaak uitkomst bieden. Indien je je eigen bedbodem wilt behouden dan kun je uiteraard ook kiezen voor een verhoging in de vorm van bijvoorbeeld fruitkistjes. Deze kistjes plaats je eenvoudig onder je bestaande bed.

Niet alleen voor ouderen

In tegenstelling tot wat een heleboel mensen denken, is een bed met een hoge instap niet alleen bedoeld voor ouderen. Ook zwangere vrouwen en mensen met rugproblemen zullen hier baat bij hebben. Om in een bed met een hoge instap te komen, hoef je immers minder ver door je knieën te zakken. Je rug en knieën zullen daardoor aanzienlijk minder worden belast.

Een bed met een verhoogde instap hoeft dus niet langer te betekenen dat je een oubollig, of een verschrikkelijk lelijk, exemplaar in huis moet halen. Vandaag de dag zijn er namelijk talloze modellen te verkrijgen die prima aansluiten bij talloze interieurstijlen en uiteenlopende persoonlijke voorkeuren.

Bijkomende voordelen

Een bed met een verhoogde instap kan overigens nog een aantal extra voordelen met zich meebrengen.

  1. Zo zal je matras extra goed verlucht worden omdat er meer ruimte zit tussen je bed en de vloer. Deze ruimte kun je echter ook (deels) gebruiken als opbergplaats voor allerlei spullen die normaal gesproken je slaapkamer ontsieren. Dit is ook erg handig als je niet beschikt over een erg ruime slaapkamer, maar wel veel spullen wilt opbergen.
  2. Als gevolg van de extra ruimte tussen het verhoogde bed en de vloer kun je je slaapkamer doorgaans ook beter schoonhouden. Stof dat zich onder je bed bevindt, kan immers gemakkelijker worden opgezogen of opgeveegd. Mensen die last hebben van een allergie voor huisstof zullen daardoor eveneens baat hebben bij dit soort bedden.
Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…