Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

IJskoude tips om gemakkelijk de hitte te overleven

Camille
2 min read

Helaas zijn we in België niet gezegend met velen zonnige dagen, maar af en toe kan het best warm zijn in de zomer. Elk jaar ervaren we wel een hittegolf. Sommige mensen zijn goed bestand tegen de hitte, maar velen van ons kunnen er niet goed tegen. Daarom hieronder X ijskoude tips om gemakkelijk de hitte te overleven

1. Houd de zon buiten

Wanneer het echt te warm is, probeer dan zoveel mogelijk binnen te blijven en houd de ramen en gordijnen dicht. Zo houd je de hitte buiten de deur.

2. Gebruik niet teveel elektronische apparatuur.

Zorg ervoor dat je niet teveel apparatuur tegelijkertijd aanzet. Dit zorgt voor extra warmte, en dit is iets wat we natuurlijk niet kunnen gebruiken!

3. Polsen onder de kraan

Wanneer je, zoals de meeste onder ons, geen zwembad tot je beschikking hebt kun je je polsen afspoelen onder de koude kraan. Op deze manier koel je van binnenuit af.

4. Witte kleding

Wanneer je toch de deur uit moet op een snikhete zomerdag, is het verstandig om vooral witte kleding te dragen. Witte kleding absorbeert namelijk warmte. Zorg ook dat je ‘luchtige’ kleding draagt, dit werkt ook verkoelend.

5. Drinken

Het is überhaupt belangrijk om veel (water) te drinken. Let hier extra erg op wanneer het warm is. Je wilt natuurlijk niet uitdrogen! TIP: Stop schijfjes citroen of limoen of een paar blaadjes munt in je water, zo is het extra verfrissend.

6. Maak je eigen airco

Niet iedereen heeft geld voor een dure airco installatie in huis. Geen probleem! Je kunt heel makkelijk je eigen airco maken. Plaats een bak met ijsklontjes voor een ventilator. Door het ijs zal de lucht koud aanvoelen, net als bij een airco!

Lees ook

 

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…