scrollTop top

Koken voor 1 persoon: zo simpel is het!

Koken voor 1 persoon: zo simpel is het!

Woon jij sinds kort alleen? Of is je vriend een weekje op vakantie? Dit betekent dat je nu voor jezelf kookt. Je zult misschien denken dat het saai en vervelend is. Het is toch veel makkelijker om een pizza te bestellen? Het tegendeel is waar, koken voor 1 kan heel leuk zijn en bovendien simpel! Hieronder 2 gerechten die makkelijk te bereiden zijn en je kunt zelf bepalen wat je erin doet.

Omelet

De bekende omelet. Dit is misschien wel het gemakkelijkste gerecht ter wereld. Je hebt maar 1 pan nodig en je kunt eindeloos combineren. Knoflook, ui, tomaat, paprika, noem maar op! Bijna elke groente kun je door je omelet gooien. Ook vlees en vis is lekker. Denk hierbij aan spek, worst of tonijn! Bijkomend voordeel, je hoeft ook maar 1 pan af te wassen!

Spaghetti

Hierbij geldt eigenlijk hetzelfde als bij de omelet. Je kunt ingrediënten naar smaak toevoegen. Spaghetti is simpel om te maken. Bovendien is het gemakkelijk om 1 keer een grote pot saus te maken en dan in kleine porties in te vriezen. En je hebt eigenlijk helemaal geen saus nodig. Zorg dat je genoeg olijfolie gebruikt en voeg als eerst de knoflook toe aan de sidderende olie. Zo creëer je een heerlijke knoflookolie, de perfecte basis voor jouw spaghetti!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  230.267.528
 • Aantal
  doden
  4.725.780
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.231.523
 • Aantal
  doden
  25.543

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!