Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Laat een baard groeien die verleidt!

Bram
7 min read

Vrouwen vallen op mannen met een baard. Zet tien populaire mannelijke beroemdheden naast elkaar en je ziet dat er één belangrijke overeenkomst is, namelijk een volle, mannelijke baard. Hoe het komt dat vrouwen op mannen met een baard vallen is niet geheel duidelijk, maar waarschijnlijk heeft het te maken met het feit dat een baard onbewust vruchtbaarheid uitstraalt. Hoewel vrouwen niet direct een baard associëren met vruchtbaarheid, wordt het door de hersenen van de vrouw waarschijnlijk wel zo opgevat en vallen vrouwen dus op mannen met baarden. Daar komt nog bij dat baarden niet alleen vruchtbaarheid uitstralen, maar bovendien op dit moment erg populair zijn. Zo zie je steeds meer verschillende baarden in het straatbeeld verschijnenten hebben steeds meer mensen een baard.

Wil jij ook meedoen met de trend en een baard laten groeien om vrouwen te verleiden? Lees dan onderstaande tips door om de perfecte baard te laten staan. 

Tip 1: scheer je baard niet

Hoewel velen zeggen dat haartjes dikker en sneller terugkomen als je scheert, is dit niet waar. Als je jouw baard scheert, betekent dit dus niet dat jouw baard sneller en mooier opkomt. Probeer daarom de verleiding van het scheermes te weerstaan en scheer je baard niet als je deze wil laten groeien. 

Tip 2: kies een goed moment om je baard te laten groeien

Omdat je baard zeker de eerste week niet zo mooi is, is het verstandig om een goed moment te kiezen om jouw baard te laten groeien. Laat je baard bijvoorbeeld groeien in een lang weekend of in de vakantie en voorkom dat je op je werk verschijnt met een halve stoppelbaard die weinig indruk achter laat. 

Tip 3: heb geduld en wacht met trimmen

De haren op je gezicht groeien in verschillende stadia en groene dus niet allemaal even hard op hetzelfde moment. Om je baard de tijd te geven om goed te groeien, dien je geduld uit te oefenen en nog niet meteen te beginnen met trimmen. Laat je baard zo veel mogelijk zelf groeien en vormen en je baard komt er mooier uit te zien

Tip 4: houd rekening met een groeitijd van 4 tot 6 weken

Het duurt ongeveer 4 tot 6 weken tot haartjes samen een baard vormen. Tot deze tijd zullen de haartjes al wel flink groeien, maar moet je niet raar opkijken als je nog kale plekken aantreft in je baard. Wacht geduldig tot de 4 tot 6 weken verstreken zijn en je zult zien dat de kale plekken langzaam verdwijnen of al geheel verdwenen zijn. Geef in de tussentijd niet op, want je baard heeft gewoon tijd nodig. Door rekening te houden met het feit dat jouw baard ongeveer 4 tot 6 weken nodig heeft om te groeien, weet je waar je aan toe bent en is het laten groeien van een baard gemakkelijker. 

Tip 5: een baard jeukt. Leer hiermee om te gaan

Hydraterende zalf van Nivea for men

Als je nog nooit een baard hebt gehad en je laat er nu een groeien, kom je er al snel achter dat een baard ontzettend kan jeuken. Dit komt omdat de huid geïrriteerd is door de baardgroei: je gezicht moet namelijk ook wennen aan de haren die ineens op je huid staan. Probeer de jeuk te weerstaan en zo min mogelijk te krabben om de jeuk niet nog erger te maken. Je kunt de jeuk verminderen door je huid goed schoon te houden en een hydraterende zalf te gebruiken op je gezicht.

Tip 6: verzorg je baard in spé goed

Ook als jouw baard nog niet helemaal volgroeid is, is het belangrijk om je baard goed te verzorgen. Zo start de verzorging van jouw baard als de haartjes al flink gegroeid blijft en blijft deze baardverzorging doorgaan tot je jouw baard er helemaal afscheert. Het verzorgen van je baard wil zeggen dat je deze goed schoon houdt, door je baard te wassen met (antiroos)shampoo. Daarnaast dien je jouw baard regelmatig in te smeren met hydraterende zalf om ervoor te zorgen dat de huid onder de baard ook goed verzorgd blijft. Gebruik je ook nog conditioner, dan ziet je baard er glanzender en gladder uit.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…