Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Lijnzaadolie, een weldaad voor je gezondheid

Camille
2 min read

Lijnzaadolie is olie die afkomstig is van de zaden van olievlas. De vezels van deze vlasplant worden al eeuwenlang gebruikt om linnen van te maken. Ook tegen bestrijding van ontstekingen en verstoppingen wordt de plant al heel lang gebruikt.

Omega 3

Lijnzaadolie wordt gemaakt door de zaden van deze plant uit te persen. De olie zit vol omega 3 vetzuren, wat deze olie zeer gezond maakt. Omega 3 draagt bij aan een normaal cholesterolgehalte.

Waarom is lijnzaadolie gezond?

Lijnzaadolie bevat veel gezonde vetten die de kans op hartaandoeningen en vaatziektes doen verminderen.

Gebruik lijnzaadolie

Pure lijnzaadolie is niet geschikt om te bakken en braden, omdat er op hoge temperaturen schadelijke stoffen vrijkomen. Kies bij voorkeur voor margarines, die tevens lijnzaadolie bevatten, Becel is hier een goed voorbeeld van. Je kan lijnzaad wel gebruiken in salades, soep, saus of yoghurt.

Bewaren lijnzaadolie

Lijnzaadolie is een olie die snel bederft en niet zo lang houdbaar in vergelijking met vele andere oliën. De olie moet op een koele en donkere plek bewaard worden. Het is belangrijk dat het niet in aanraking komt met zonlicht, omdat de olie door licht al snel bederft. Dat is ook de reden dat de olie in donkere flessen wordt bewaard.

Redenen om lijnzaadolie te gebruiken

Kortom, lijnzaadolie is een weldaad voor de gezondheid. Er zijn genoeg redenen, waarom je dagelijks een eetlepel lijnzaadolie zou moeten nemen.  Naast het gebruik van lijnzaadolie dien je natuurlijk evenwichtige voeding te eten en kan je daarnaast voedingssupplementen gebruiken, zoals mulitivitaminen met mineralen en zuivere visolie.

Margarine met lijnzaadolie

Je kan tot slot ook lijnzaadolie innemen door het gebruiken van bepaalde margarines waarin lijnzaadolie aanwezig is. Ondanks de rijke geschiedenis bestaan er tegenwoordig nog altijd heel wat misverstanden over de herkomst van margarineproducten. De basis van veel margarineproducten wordt gelegd op het platteland. Uit de zaden van bijvoorbeeld zonnebloemen, lijnzaad- en koolzaadbloemen worden plantaardige en essentiële oliën verkregen, wat de basis vormt van margarine.

 

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…