Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met deze ingrediënten eet je je tanden wit en sterk

Anja
3 min read

Iedereen droomt er wel van: een prachtig wit gebit. Het is echter maar voor weinig mensen weggelegd. Er zijn zoveel dingen of ingrediënten die de witheid van je gebit op een negatieve manier beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan koffie of roken. Je hebt waarschijnlijk geen geld voor een dure laserbehandeling maar wist je dat het ook op een andere manier kan? Er zijn veel natuurlijke ingrediënten die bijdragen aan het krijgen van een wit gebit. Wij hebben er een paar voor jullie op een rijtje gezet.

Groene appel

Een zure appel is een automatische witmaker voor je tanden. Gele aanslag wordt minder doordat je op de appel kauwt. Er zitten zuren in de appel die ervoor zorgen dat je tanden witter worden. Het is een uitstekende manier om je tanden na een lunch schoon te maken zodat je niet hoeft te poetsen.

Aardbei

In een aardbei zitten zuren die de tanden witter maken. Je kunt een aardbei doormidden kauwen en vervolgens je tanden inwrijven met het witte, binnenste gedeelte van de aardbei. Het voordeel van deze methode is dat het nog lekker smaakt ook.

Verbrand brood

In Iran poetsen vrouwen hun tanden met verbrand brood. Het is natuurlijk wel een vieze smaak. Ze laten met opzet het brood helemaal verbranden en verkruimelen het tot een grof poeder waar ze hun tanden mee poetsen. Zo worden hun tanden wit. Wij moeten er zelf niet aan denken maar je kunt het altijd proberen.

Kruidnagel

Kruidnagel wordt gebruikt om tanden witter te maken. Je kunt natuurlijk op een gedroogd kruidnagelbloemetje kauwen maar dat is te fris voor de meeste mensen. Wat je wel kunt doen is een paar druppels kruidnagelolie op je tandenborstel aanbrengen en daar vervolgens je tanden mee poetsen. Kruidnagel heeft als bijkomend voordeel dat je er ook nog eens fris van gaat ruiken.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…