Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met deze lekkere drankjes begin jij gezond aan Tournée Minérale!

Lore
4 min read

Gisteren was het eindelijk zover! Toen ging de lang verwachte tweede editie van Tournée Minérale, een initiatief van VAD, de DrugLijn en Stichting tegen Kanker. De eerste echte uitdaging volgt voor de meesten wellicht pas dit weekend. En omdat voorbereiding het halve werk, geven we je graag wat tips voor lekkere én gezonde drankjes die je in huis kan halen om jouw eerste alcoholvrije weekend zonder problemen door te komen. Let’s do this!

Laat traditionele frisdranken voor wat ze zijn

Frisdrank ligt uiteraard voor de hand als mogelijke vervanger van alcohol. Veel van de traditionele frisdranken zitten echter vol met suiker (of artificiële zoetstoffen ter vervanging van suiker), kleurstoffen en bewaarmiddelen. Niet meteen een gezond alternatief voor alcohol natuurlijk…

Ga voor natuurlijke frisdranken

Moet je dan ook frisdrank een hele maand uit je leven bannen? Helemaal niet, want er zijn gelukkig ook heerlijke frisdranken op basis van natuurlijke ingrediënten op de markt. 

Geen toegevoegde suiker of kunstmatige stoffen in de smaakvolle drankjes van Firefly bijvoorbeeld. Probeer zeker eens de Kiwi, Lime & Mint-variant in combinatie met wat ijs, limoensap en een handje munt: hét perfecte (en veel gezondere) alternatief voor een mojito. 

Ook "no fake stuff" met de fruitige frisdranken van Charlie's: met 30% minder suiker dan traditionele frisdranken en alleen maar natuurlijke ingrediënten hebben deze soda's hun slogan alvast niet gestolen.

Verder is Lemonaid met smaakjes als Lime, Passion Fruit en Blood Orange niet alleen een streling voor de tong, je steunt ook verschillende sociale projecten door voor deze lekkere, licht sprankelende frisdrank te kiezen.

Vergeet ook niet enkele blikjes of brikken Cawston Press in huis te halen. Deze frisdranken en fruitsappen zijn immers allemaal gemaakt van écht sap en niet van concentraat. De combinatie van vers geplukte appels met authentieke smaken zoals rabarber, vlierbloesem en gember en dan ook to die for!

Last but not least: VitaminWell! Met deze verfrissende drank op basis van bronwater les je niet alleen je dorst, je krijgt er ook meteen extra portie vitaminen en mineralen mee binnen. VitaminWell vind je bovendien in vier varianten, elk met een eigen functie: Antioxidant, Defence, Reload en Awake. 

Veel succes! 

Alle bovenstaande drankjes kan je vinden in de courante supermarkten en speciaalzaken, alsook in de betere lunchspots en bars.

In elk geval veel succes gewenst met Tournée Minérale! Met al dit lekkers om te ontdekken zal die maand zonder alcohol ongetwijfeld zo voorbij zijn! En eenmaal je de smaak te pakken hebt…

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…