Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Voor deze lezeressen is het altijd Tournée Minérale

Lore
3 min read

Het is opnieuw zover: Tournée Minérale. Ook dit jaar nemen heel wat Vlamingen voor om een maand lang geen alcohol te drinken.  Behalve deze lezeressen dan… Want voor hen is het immers altijd Tournée Minérale. Zowel Arlette, Els als Wendy drinken nooit (of heel uitzonderlijk) alcohol. Ontdek waarom en hoe ze het aanpakken!

Arlette drinkt al 7 jaar geen alcohol meer

Voor Arlette 7 jaar geleden volledig stopte met alcohol drinken, dronk ze bij feestjes wel eens een aperitiefje en een glaasje of twee wijn. Ook daar stopte ze volledig mee toen bij haar een hartritmestoornis werd vastgesteld. Van de combinatie alcohol en medicatie kan ze ernstig ziek worden. “Mijn vriendenkring is het ondertussen al jaren gewoon dat ik niks drink. Stel dat ik vervelende reacties zou krijgen, zou ik me daar uiteraard helemaal niks van aantrekken. Ik ga mij niet ziek maken voor een ander!”

Verder vindt Arlette een initiatief als Tournée Minérale wel leuk, maar meent ze dat de wil om geen alcohol te drinken toch vooral bij jezelf ligt. “Sommigen hebben blijkbaar last om het te laten en dan kan Tournée Minérale wellicht wel helpen. Ikzelf heb er dan weer gewoon geen behoefte aan!”

Els’ ouders waren alcoholverslaafd

Lezeres Els drinkt dan wel af en toe een glaasje cava of wijn, maar kan naar eigen zeggen ook perfect jaren overleven op water. Haar beide ouders waren immers alcoholverslaafd, waardoor ook zij heel lang niks durfde drinken. “Pas op mijn twintigste voelde ik me sterk genoeg om te weten dat een glaasje af en toe geen kwaad kan.”

Tournée Minérale zelf vindt Els dan weer een goed initiatief omdat het mensen helpt die net dat extra duwtje nodig hebben om eens iets non-alcoholisch te drinken. Tegelijk vindt ze de campagne ook wel net te kort: mensen die écht een probleem hebben worden er niet per se door geholpen.

Wendy lust het gewoon niet

Voor Wendy (38) is het al van haar zeventiende geleden dat ze elke week wel iets van alcohol dronk, maar ook dan stopte ze standaard na 4 à 5 glaasjes. Ondertussen drinkt ze al meer dan 5 jaar helemaal niks meer. “Vooral mijn man en vrienden vinden het leuk dat ze altijd een Bobette bij hebben!” merkt ze op. Vroeger had Wendy wel eens het gevoel dat ze scheef bekeken werd als ze een watertje nam, maar dat is ondertussen sterk veranderd: “Opmerkingen als ‘Allez, wat neem jij nu!’ of ‘Daar betaal ik niet voor’ zijn echt verleden tijd. Veel fijner!”

Het leukste aan Tournée Minérale volgens haar? Dat ook de supermarkten er volop in meegaan: “Doordat ook zij alcoholvrije drankjes gaan promoten, voelt niet drinken totaal niet meer als iets ‘aparts’ of ‘raars’ aan.” Ten slotte hoopt Wendy dat er velen dankzij Tournée Minérale het ook doorheen het jaar kalmer aan gaan doen, zeker als ze nog moeten rijden.

Doe jij wel mee aan Tournée Minérale?

We wensen alle lezers die deelnemen aan Tournée Minérale alvast veel succes! Ontdek ook onze tips voor hoe jij je alcoholvrije maand extra gezond kan maken.

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…