Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Ervaar het Tournée Minérale-effect het hele jaar door met deze tips

Lore
4 min read

Een maand geen alcohol is een groot geschenk voor je lichaam. Je nachtrust verbetert, je ziet er frisser uit en gaat bruisen van de energie. Wat nou als we je vertellen dat je deze gunstige gezondheidseffecten niet één maand per jaar, maar het hele jaar door kunt ervaren, met slechts enkele eenvoudige adviezen?

Zo is het een optie om helemaal te stoppen met alcohol te drinken na Tournée Minérale. Is dat toch nog te hoog gegrepen? Gewoonweg minderen biedt ook al een heleboel gezondheidsvoordelen. Verder kan je je lichaam een extra boost geven door ook op alcoholvrije momenten meer bewuste, gezonde keuzes te maken. Ontdek onze tips hieronder!

1. Geniet, maar drink met mate

Realiseer je dat je na een eerste drankje eerder ‘ja’ tegen een tweede of derde zegt. Probeer je daarom aan een voornemen ‘om het rustig aan te doen’ te houden. Voor je lichaam is het afbreken van één drankje geen probleem, maar dat van een grote hoeveelheid alcohol wel. Bij ‘een glaasje te veel’ kan je klachten als hoofdpijn, maagpijn, misselijkheid of een kater de volgende dag ervaren.

2. Stel alcoholvrije dagen in

Een andere manier om te matigen is door met jezelf af te spreken op welke dagen je niet drinkt. Denk wel aan je planning. Sta je bijvoorbeeld op zondag vroeg op om te sporten, dan is het verstandig om de avond van tevoren geen alcohol te drinken. Werk je op maandagmorgen? Kies dan juist op zaterdag- in plaats van zondagavond voor een drankje.

3. Luister naar je lichaam

Drink geen alcohol omdat ‘het vrijdag is en je altijd het weekend met een biertje inluidt’. Heb je een drukke week gehad, ben je moe of is je weerstand wat lager, sla dat biertje dan ook eens over. Kies in plaats daarvan voor een drankje waarmee je ook een extra portie vitaminen of mineralen binnenkrijgt zoals VitaminWell. Drink pas wanneer je lichaam weer wat sterker is. Er is niets mis met een kleine pauze!

4. Associeer non-alcoholisch niet langer met frisdrank

Wissel alcohol niet continu af met traditionele frisdranken. Een glaasje prik is dan wel alcoholvrij, maar door het hoge suikergehalte geen gezond alternatief voor bier en wijn. Probeer sapjes en soft drinks uit met natuurlijke ingrediënten. Enkele van onze favorieten zijn de lekkere ice teas van Arizona, de fruitige drankjes van Firefly en Little Miracles en de verfrissende smaken van Cawston Press. Dat zijn gezonde én lekkere keuzes wanneer je alcohol (en frisdrank) even wilt laten staan.

     

Veel succes en tot volgend jaar voor een nieuwe Tournée Minérale!

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…