Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Op deze manier maak je je alcoholvrije maand extra gezond

Lore
5 min read

Ondertussen is Tournée Minérale al over de helft. Een maand lang geen alcohol drinken is uiteraard heel gezond. Maar wist je dat je met een paar kleine aanpassingen je nuchtere lichaam nog een extra boost kan geven? Het proberen waard voor de twee laatste weken van de actie!

Allereerst de gezondheidsvoordelen van een maandje alcoholvrij nog even op een rij:

  • Je hebt meer energie
  • Je slaapt beter
  • Je bereikt eerder een gezond gewicht
  • Jouw huid gaat stralen
  • Van het geld dat je overhoudt, kun je jezelf trakteren op onder andere een dagje wellness
  • In de tijd die je overhoudt (omdat je geen katers meer hebt), kun je bijvoorbeeld een rondje gaan joggen

Zelfs wie ‘met mate’ drinkt, ervaart voordelen van een alcoholvrije maand.

Zeg ook ‘nee’ tegen suikerrijke drankjes

Lemonaid

Laten we heel eerlijk zijn: het is zonde als je in plaats van alle zoete, droge en schuimende verleidingen kiest voor alternatieven die ook niet al te best voor je zijn. Frisdrank of sappen met toegevoegde suikers, conserveringsmiddelen en geur-, kleur-, of smaakstoffen gaan je namelijk niet helpen om gezonder te worden.

Laat ook energy drinks staan; deze snelle energieleveranciers zitten bomvol cafeïne en calorieën en helpen je niet op een duurzame manier van je energiedipje af.

Kies wél voor natuurlijke drankjes zonder artificiële ingrediënten. Aanraders op dat vlak zijn de smaakvolle drankjes van Firefly, net als de kruidige frisdranken van Charlie's. Probeer ook zeker eens Cawston Press, gemaakt van 100% sap, en steun met de Lemonaid-frisdranken ook verschillende sociale projecten terwijl je geniet van een lekker drankje.

Water, water en nog eens water

Waar voor alcohol het credo luidt ‘drink met mate’, zo geldt voor water het tegenovergestelde; je kunt er niet snel te veel van binnenkrijgen. Anderhalf tot twee liter water per dag wordt aanbevolen.

“Maar water is zo saai!” wordt wel eens gezegd. Niets is echter minder waar! Heb jij bijvoorbeeld al eens Fiji water, mineraalwater dat afkomstig is van een ondergrondse vulkanisch bron gelegen op de Fiji-eilanden, geprobeerd?

En dan zijn er nog de waters waaraan een verfrissend smaakje is toegevoegd. Neem bijvoorbeeld Active 02: aan dit mineraalwater uit de Beierse Alpen werden heerlijke, fruitige smaakjes zoals Apple-kiwi, Orange-Lemon, Lemon en Grapefruit toegevoegd.

Andere gezonde alternatieven

Ook thee is een uitstekend alternatief voor alcohol. Is er immers iets meer relaxing dan met een lekker warme kop thee in de zetel ploffen? Ook koud, als ijsthee, is thee natuurlijk geweldig lekker.

Denk bijvoorbeeld aan de vrolijke flesjes en blikjes van Arizona, gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten zonder enige kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of bewaarmiddelen. Ook de natuurlijke ijstheeën van Little Miracles en ChariTea kan je met een gerust hart op je boodschappenlijstje plaatsen!

Ook de ‘onsterfelijkheidsthee’ kombucha is met zijn vele gezondheidsvoordelen meer dan de moeite waard om te ontdekken.

Verder breidt in de winkels en horeca het assortiment gezonde, natuurlijke drankjes ook steeds verder uit. Ga gerust op ontdekkingstocht en probeer eens iets nieuws, maar lees wel steeds het etiket. De ingrediëntenlijst en voedingswaardetabel vertellen je of je een gezonde keuze maakt.

En verder…

Wie naast gezonde drankjes ook kiest voor voldoende beweging, voedzame maaltijden en een goed slaapritme zal, terwijl de maand voorbij vliegt, ruimschoots beloond worden. En wie weet… Misschien wil je na februari niet anders meer!

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…