Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Op deze manieren droogt je nagellak sneller

Anja
2 min read

Vlak voordat je de deur uit gaat om uit te gaan nog even snel je nagels lakken is meestal geen goed idee. De lak moet namelijk wel de kans krijgen om te drogen. En als je haast hebt duurt dat al snel te lang. Er zijn middelen in de handel die je over je nagellak aanbrengt om deze sneller te laten drogen. Maar er zijn ook andere trucjes om nagellak sneller te laten drogen.

De voorbereiding

Maak je nagels goed schoon voordat je ze gaat lakken. Verwijder grondig resten van oude nagellak en zorg dat je nagels droog en schoon zijn als je ze gaat lakken. Breng de nagellak met beleid aan. Laagje voor laagje, en laat de lak na ieder laagje minstens een minuut drogen voor het beste resultaat. Op deze manier voorkom je dat de lak gaat bobbelen.

Drogen in koud water

Laat in een afwasteiltje koud water lopen. Zorg ervoor dat het water zo koud mogelijk is. Lak je nagels zoals je dat gewend bent. Vervolgens dompel je je hand met gespreide vingers in het koude water, druk je vingers op de bodem van het teiltje en houd je hand gedurende minstens 3 minuten in het water. Hierna is je nagellak perfect opgedroogd.

nagels snel laten drogen

Gebruik een haardroger

Je kunt ook je haarföhn gebruiken om je nagels te drogen. Wees niet te ongeduldig door de föhn op de hoogste stand te zetten. Lak je nagels en maak ze droog met de föhn op de laagste stand. Houd nu één  voor één je vingers voor de föhn om ze te laten drogen, houd daarbij voldoende afstand tot de föhn anders is de lucht die de föhn uitblaast te warm.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…