Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tips voor de perfecte kus

Anja
3 min read

De perfecte kus zie je alleen in films lijkt het wel. Maar realiseer je dat die beelden vaak nep zijn. Vaak is een shot ettelijke keren overnieuw gedaan en zijn de beelden met elkaar versmolten om er iets heel moois van te maken. Ook de belichting doet soms wonderen. Maar wat is dan de perfecte kus en hoe geef of ontvang je die?

Do’s en dont’s

Alle begin is moeilijk en dat geldt ook voor zoenen. Als je voor het eerst een geliefde zoent, of je hebt een nieuwe partner, dan zal het even aftasten zijn wat jullie beiden een prettige manier van zoenen vinden. Eerst en vooral: Zorg voor een frisse adem. Vrijwel niemand vindt het prettig om te zoenen met iemand die net een sigaret gerookt heeft of die naar bier smaakt. Ook bekende luchtjes als knoflook en uien doen het niet heel goed vlak voordat je iemand gaat zoenen en kun je dus beter vermijden als je op date gaat.

Zorg verder voor een comfortabele houding. Iemand zoenen terwijl je in een onmogelijke houding in een auto zit of hangend over een tafeltje in een restaurant is niet heel comfortabel. Voor dat laatste geldt dan ook nog dat niet iedereen het een smakelijk gezicht vindt om een heftig zoenend stel te moeten aanzien.

Verzorg je lippen

Ga je op date en zit de kans er dik in dat er gezoend gaat worden? Verzorg je lippen dan. Zachte lippen zoent het lekkerst, dus gebruik een verzorgende lippenbalsem of lippengloss. En mannen: zorg dat je je geschoren hebt. De meeste vrouwen houden niet van een stoppelige huid. Is er sprake van en onverwachte zoen, ga dan even snel met je tong langs je lippen om ze wat vochtig te maken. En nog een tip voor tijdens het zoenen: laat de ander niet al het “werk” doen, niets is zo hinderlijk dan een partner die de kus passief ondergaat. Een zoen beantwoorden betekent voor de ander dat jij het ook fijn vindt.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…