Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Van deze dingen word je meteen vrolijk

Anja
2 min read

Uitgekafferd door je baas, roodstaan op je bankrekening, een lekke band; je wordt er niet vrolijk van. Toch zijn er genoeg dingen waar je wél vrolijk van wordt – al is dat soms lastig, als je een slechte dag hebt. Van deze zaken word je meteen vrolijk; ongeacht wat voor dag je hebt!

Bewegen

Na een lange dag is het aanlokkelijk om op de bank neer te ploffen en de rest van de avond niet meer te bewegen. Doe dat juist niet. Minimaal bewegen verbetert je humeur niet. Sterker nog, het verslechtert je humeur! Met sporten laat je een stofje genaamd endorfine vrij, wat als natuurlijke humeurbooster werkt; je voelt je euforisch. Welke sport je beoefent maakt niet uit, overigens. Of je nu wandelt, tennist, bokst of golft; als het maar intensief is. Na een uurtje sporten kun je er weer helemaal tegenaan! En daarnaast: na het sporten heb je het relaxen écht verdiend.

Cuisine

Eten, en met name koken, is een geweldige manier om jezelf op te beuren. Het bezig zijn met verschillende smaken (en die combineren), het zorgen voor het esthetische effect en het uiteindelijke eten, zorgen voor extatisch gevoel. Hiernaast is het een geweldige afleiding van de dag; eerst even koken en eten, dan de rest.

Uitgaan

Uitgaan – oftewel ergens anders zijn dan thuis – is een perfecte bron van inspiratie, vrolijkheid en emoties. Vooral uitgaan met vrienden zorgt ervoor dat je de dag weer aankunt. Of je nu naar de cinema, het café of naar een disco gaat; het maakt niet uit. Als je er maar eventjes uit bent!

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…