Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 redenen waarom je moet beginnen met boksen!

Anja
2 min read

Sporten is tegenwoordig helemaal hot. Iedereen wil er zo goed mogelijk uitzien en sporten wordt vaak gebruikt om dat ideaal te bereiken.

De meest gebruikte sport voor een mooi lichaam is fitness, maar er zijn ook een hoop andere opties. Om af te vallen kan hardlopen of een teamsport zoals voetbal of basketbal heel geschikt zijn. Maar als je niet alleen wilt afvallen, maar ook aan spieropbouw wilt doen, kan boksen een mooie sport voor jou zijn. We geven je hieronder 5 redenen waarom jij zou moeten beginnen met boksen.

1. Je hebt geen uitgebreide uitrusting nodig

Om te kunnen beginnen met boksen heb je eigenlijk vooral handschoenen nodig. Daarnaast kun je tape kopen voor je handen en een springtouw om je voetenwerk te oefenen. Speciale schoenen zoals bij voetbal zijn voor boksen niet meteen nodig. Als je er verder mee wilt gaan na een paar maanden kun je ook nog altijd speciale schoenen kopen.

2.  Een open en relaxte sfeer

Bij veel boksclubs kun je gratis een keertje meedoen en de sfeer in deze clubs is vaak heel prettig. Een goede reden om eens over het beoefenen van deze sport na te denken.

3. Je bouwt discipline en zelfvertrouwen op

Door het boksen zal je meer zelfvertrouwen krijgen. Ook leer je wat het is om gedisciplineerd te trainen, hier kan je ook buiten het boksen veel aan hebben.

4.Je komt niet onder de blauwe plekken thuis

Misschien denk je dat als je bokst je iedere week onder de blauwe plekken zit. Dit is echter zeker niet het geval, vooral niet als je alleen traint

5. Veilig gevoel

Je zult waarschijnlijk minder bang zijn om in je eentje s´nachts naar huist te fietsen. Door boksen leer je namelijk hoe je jezelf effectief kunt verdedigen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…