Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vanaf wanneer drinkt je kindje groeimelk?

Olivier
3 min read

Groeimelk is speciaal bedoeld en ontwikkeld om je kindje extra voedingsstoffen te verschaffen. Zo wordt  vitamine D toegevoegd voor sterke botten en ijzer en vitamine C voor ondersteuning van het  immuunsysteem.  Olvarit groeimelk + 1 past perfect in een gezond voedingspatroon, maar kan natuurlijk niet alle noodzakelijke  voedingsstoffen die je peuter nodig heeft leveren.

We raden ook steeds aan om bij twijfels en indien je meer zekerheden wenst steeds je kinderarts te raadplegen.

Groeimelk 1, 2 en 3 jaar

Je laat je kindje best genieten van de voordelen van groeimelk tot en met 3 jaar. Melk is nog steeds een goede basis voor de ontwikkeling van jonge kinderen en dankzij de complete formules van bv. Olvarit Groeimelk 1+, 2+ of 3+ krijgt je kindje alle nodige voedingsstoffen binnen die nodig zijn voor een normale groei en de ontwikkeling van een kinderlichaampje. Ook het immuunsysteem ontwikkelt zich nog steeds tot 3 jaar, daarom bevat groeimelk ijzer en vitamine C, welke het immuunsysteem van je kind ondersteunen.

Ijzer

Aan groeimelk 1+ van Olvarit wordt ijzer toegevoegd om bij te dragen aan de cognitieve ontwikkeling van je kleintje.

Calcium

Vanaf 1 jaar zal je kindje de wereld beginnen ontdekken en zal hij of zij zich overal aan optrekken of opkruipen. Daarom is het belangrijk dat het beendergestel van een kind genoeg voedingsstoffen krijgt .Calcium is van belang voor de opbouw van sterke botten.

Vitamine D

Vitamine D en calcium gaan hand in hand. Vitamine D zorgt er namelijk voor dat je lichaam de opgenomen calcium optimaal kan verwerken en kan gebruiken voor de juiste delen van je lichaam die moeten ontwikkelen (zoals botten en tandjes). Vitamine D kan ook opgenomen worden door zonlicht, maar vergeet niet om je baby te beschermen met zonnecrème met een hoge beschermingsfactor als je even in de zon loopt.  Het vitamine D-gehalte in moedermelk is van nature relatief laag en de moeder kan dit door haar eigen voedsel niet beïnvloeden.  Extra inname vitamine D en K is aangewezen.  Het medisch voorschrift en de nodige richtlijnen worden in de kraamkliniek of door de arts gegeven.

Aangepaste groeimelk

In  koemelk zitten vaak te veel eiwitten, groeimelk is aangepast aan de noden van een baby want (kleine) kinderen hebben andere behoeften dan volwassen. Ook bestaat er soja groeimelk van Olvarit, 100% plantaardig en perfect geschikt voor kindjes met een vegetarisch voedingspatroon . Of heb je al gehoord van groeimelk met granen? Extra vitamine B zorgt voor een duwtje in de rug van je kindje zodat hij of zij energie heeft om  te spelen en te ontdekken.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…