Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Verlaag je bloeddruk met deze 5 gezonde drankjes

Bram
2 min read

Heb jij last van een hoge bloeddruk? Probeer dan zeker deze 5 gezonde bloeddrukverlagende drankjes!

1.Magere melk

Mensen met een calciumtekort hebben meer kans op het krijgen van een hoge bloeddruk. Het is daarom belangrijk om je calcium te kort op te vullen. Drink elke dag een glas magere melk. Magere melk bevat meer calcium dan halfvolle- of volle melk. Het is een makkelijke manier om je bloeddruk op een natuurlijke manier te verlagen.

2.Granaatappelsap

Als je last hebt van een hoge bloeddruk dan heb je vast en zeker al eens de term ACE gehoord. ACE staat voor ‘anigiotensine converterend enzym’. Als je te veel ACE hebt kunnen je bloedvaten vernauwen en je bloeddruk stijgt. Granaatappel zit boordevol natuurlijke ACE-remmers. Het sap lijkt zelfs op de medicijnen die traditioneel worden voorgeschreven bij hoge bloeddruk.

3.Rode bietensap

Rode bietensap verhoogt niet alleen je sportprestaties, het is ook goed voor je bloeddruk. Verschillende studies tonen aan dat één glas rode bietensap per dag je bloeddruk kan verminderen. Bieten hebben een hoog nitraat gehalte. Je lichaam zet die nitraten om in nitriet, en dat verwijdt je bloedvaten. Ideaal dus als je bloeddruk te hoog is.

4.Hibiscus thee

De weldaden van thee zijn al lang geen geheim meer. Hibiscus thee wordt gemaakt van hibiscus bloemen. Het heeft speciale helende eigenschappen die werken als natuurlijke ACE-remmers, net zoals granaatappelsap. Mensen die deze mooi gekleurde thee drinken mogen een lagere bloeddruk verwachten. De effecten zijn misschien niet spectaculair, maar elke kleine verlaging van je bloeddruk brengt een verlaging van gezondheidsrisico’s met zich mee.

5.Veenbessensap

Veenbessensap voorkomt niet alleen blaasontstekingen en nierstenen, het is ook goed voor de gezondheid van je hart. Dit sap voorkomt beschadiging van je bloedvaten en het verlaagt actief je bloeddruk. De antioxidanten die in veenbessensap zitten zullen bovendien je bloedcirculatie stimuleren waardoor je bloedvaten uitzetten. En dat is precies wat je nodig hebt als je bloeddruk te hoog is!

Niet op de hoogte van jouw bloeddruk? Hier heb je een lijstje met handige bloeddrukmeters.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…