Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Verrassende oorzaken van vermoeidheid

Olivier
3 min read

Vermoeidheid, het is een van de grootste problemen van de 21e eeuw. Doordat we veel langer werken en sneller last hebben van stress beginnen we vermoeidheid als normaal te zien.

We mogen echter niet accepteren dat vermoeidheid een vast onderdeel van ons leven wordt. Er zijn namelijk diverse, verrassende, oorzaken van vermoeidheid waar je waarschijnlijk nog niet aan had gedacht. Er zijn diverse manieren om van chronische vermoeidheid af te komen en de belangrijkste deel ik met jou.

Benieuwd wat mogelijk jouw vermoeidheid veroorzaakt? Lees dan snel verder!

Constante aanwezigheid van stress

De belangrijkste veroorzaker van vermoeidheid is stress. Stress is een vaak onzichtbaar gevaar dat grote invloed kan hebben op onze gesteldheid. Het aanpakken van stress is lastig en kost veel tijd. Er zijn gelukkig diverse methodes om stress te verminderen. Diverse experts zweren trouw aan de volgende vier stappen;

  1. Het erkennen van stress;
  2. Achterhalen van de daadwerkelijke oorzaak van jouw stress;
  3. Aanpakken van de oorzaak;
  4. Het voorkomen van nieuwe stress door op een andere manier naar het leven te kijken.

De laatste stap is volgens experts het lastigst. Met anders naar het leven kijken bedoelen de experts dat je soms moet accepteren dat je niet alles in eigen hand hebt. Mensen met veel last van stress proberen continu problemen op te lossen, terwijl dat niet altijd kan.

Tekort aan mineralen en vitamines

Na stress, volgt een tekort aan mineralen en vitamines op de tweede plaats. In veel gevallen wordt vermoeidheid veroorzaakt omdat we een of meerdere vitamines of mineralen te weinig inkrijgen. Doordat ons lichaam maar voor een klein deel in staat is ons van belangrijke stoffen te voorzien, is het aan onszelf om deze stoffen elders te verkrijgen.

Daarom moeten we beroep doen op bijvoorbeeld voedingssupplementen, zoals Guarana en Ginseng. Deze supplementen helpen mensen hun weerstand te verhogen, zich fitter te voelen en een minder stressvol bestaan te leiden.

Voedingssupplementen

Een van de meest voorkomende oorzaken van vermoeidheid is eenvoudig aan te pakken door een tekort aan vitamines of mineralen bij te vullen. Ons lichaam is jammer genoeg niet in staat om zelf deze twee broodnodige elementen aan te maken.

Guarana en Ginseng worden over het algemeen gezien als twee voedingssupplementen waar deze tekorten mee kunnen worden aangevuld.

Ginseng zorgt er onder andere voor dat er veel magnesium in je lichaam binnenkomt en Guarana, een superfruit, is een echte oppepper en stimuleert ook nog eens de verbranding van vet in het lichaam. Verder helpt Guarana voor het verbeteren van onze concentratie door middel van het bestandsdeel cafeïne.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…