Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom je een ontbijt niet mag overslaan!

Camille
3 min read

Ongeacht je levensstijl of het voedingspatroon dat je hanteert, je ontbijt is verreweg de belangrijkste maaltijd van de dag. Je ontbijt is de eerste maaltijd die je tot je neemt als je de dag begint en geeft je lichaam genoeg energie om de dag te beginnen en om goed te functioneren tijdens het verloop van de dag. Tijdens de nacht heeft ons lichaam het zonder voedsel moeten doen en een hoop te verwerken gehad.

Hetzelfde geld voor onze hersenen die de nacht hard hebben doorgewerkt. Met een ontbijt vul je het lichaam weer bij en beloon je als het ware je lichaam voor al het harde werk wat het heeft verricht. Verder is een goed ontbijt belangrijk om bepaalde voedingsstoffen binnen te krijgen.

Een belangrijke boost voor je lichaam en hersenen

Je ontbijt is van cruciaal belang om de dag op een frisse en gezonde manier door te komen. Na een nacht van veel verwerken en verteren heeft je lichaam een nieuwe stimuli nodig om goed te kunnen blijven functioneren. Daarnaast krijg je als je ontbijt bepaalde vitamines en mineralen binnen die cruciaal zijn voor je gezondheid. Mensen die wel ontbijten en mensen die niet ontbijten verschillen aanzienlijk in de staat van hun gezondheid.

Mensen die niet ontbijten missen bepaalde vitaminen en andere voedingsstoffen die ze later op de dag niet meer inhalen. Ook voor je hersenen is ontbijten van essentieel belang. Je hersenen verwerken tijdens je slaap ontelbare dingen en hebben baat bij voeding om in de nieuwe dag weer optimaal te functioneren. Vooral je concentratie zal veel beter zijn als je een goed ontbijt achter de kiezen hebt dan wanneer je dit niet hebt. Daarom is het voor kinderen ook van groot belang om een stevig ontbijt te nuttigen voordat ze hun dag beginnen.

Het belang van brood

Vroeger was brood niet weg te denken uit het ontbijt van de gemiddelde Nederlander. Tegenwoordig eten steeds minder mensen brood naar aanleiding van de informatie die ze hebben verkregen uit verschillende gezondheidshoeken die constateren dat brood je dik maakt en onnodige stoffen aanbiedt. Veel mensen vervangen brood hierdoor met bepaalde “superfoods”. Wat veel mensen vergeten is dat brood we dergelijk een bron is van goede voedingsstoffen en vezels die je lichaam hard nodig heeft. Enkele van deze zijn vitamine B11, en B6. Of te wel foliumzuur en pyridoxine.

Volkoren of meegranen brood is uiteraard een stuk gezonder dan wit brood. Let dus goed op welk soort brood je koopt. Meestal is het zo dat hoe donkerder het brood is hoe gezonder het brood is. Daarnaast kun je ook kiezen voor enkele variaties zoals roggebrood wat wel steeds vaker door mensen gegeten wordt.

Een goede start voor een gezonde dag

Ontbijten is een gezonde bezigheid die absoluut cruciaal is voor je gezondheid. Een goed ontbijt geeft je lichaam de basis die het nodig heeft om de hele dag door goed te kunnen functioneren en presteren. Daarnaast biedt het je een verzameling van unieke vitamines en mineralen die je later op de dag niet meer inhaalt. Voor je brein is ontbijten cruciaal aangezien je hersenen voeding nodig hebben om voor een goede concentratie te zorgen.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…