Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo kun je makkelijk nagellak verwijderen zonder dissolvant

Anja
2 min read

Nagellak verwijderen is vaak een lastig klusje. Zodra de nagellak begint te bladderen wil je het graag verwijderen omdat het er niet mooi meer uitziet. Bijwerken is dan geen optie, eerst moeten alle lakrestanten verwijderd worden voordat de nagels opnieuw kunnen worden gelakt. Maar zijn er alternatieven voor de agressieve nagellak removers die in de handel verkrijgbaar zijn?

Huismiddeltjes

Er zijn verschillende huismiddeltjes waarmee je nagellak kunt verwijderen. Bedenk je daarbij wel dat ze minder goed en dus minder snel werken dan nagellak remover. Maar wanneer je geen dissolvant in huis hebt en je wilt toch je nagels schoonmaken dan is het een optie.

Alcoholhoudende vloeistoffen die je kunt gebruiken zijn onder andere parfum, ontsmettingsalcohol of haarlak. Dranken met alcohol zijn af te raden, met uitzondering van kleurloze dranken zoals wodka of gin. Je moet wel even geduld hebben, het kan wel tien tot twintig  minuten duren voordat de alcohol is losgeweekt. 

Een ander bekend huismiddeltje is azijn, vermengd met citroensap. Ook dit werkt prima om de nagellak te verwijderen.

Een derde optie is tandpasta, waarbij witte tandpasta en tandpasta met zuiveringszout het beste resultaat geeft.

Verwijderen met een nieuwe laag nagellak

Wat ook werkt is een nieuwe laag nagellak op de nagel aanbrengen waarvan je de lak wilt verwijderen. Het oplosmiddel in de nieuwe laag nagellak zal ook de oude nagellak weer vloeibaar maken. Neem hiervoor wel een nagellak die niet snel droogt.

Een doorzichtige nagellak werkt vaak het beste. Breng de lak op één vinger tegelijk aan en veeg deze na een paar tellen wachten schoon met een stuk keukenpapier. Werk zo alle vingers af totdat je alle nagellak hebt verwijderd. Heb je geen doorzichtige lak in huis, gebruik dan bij voorkeur een donkerdere kleur dan de kleur die je wilt verwijderen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…