Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo raak je je lovehandles kwijt zonder te sporten!

Anja
2 min read

Vetrolletjes op de heupen, ook wel liefkozend lovehandles genoemd, zijn een doorn in het oog van veel mensen. Vooral bij vrouwen is dit een probleem, omdat bij hen de vetophoping naast de buik ook vooral daar plaatsvindt. De meesten zijn ze dan ook liever kwijt dan rijk. Maar hoe kom je er vanaf zonder dat je je elke dag in de sportschool in het zweet werkt?

Zijn er ook andere manieren om je figuur weer een beetje in shape te krijgen? In dit artikel gaan we er nader op in.

Suikers zijn de boosdoener

Suikers zijn de grootste boosdoeners als het gaat om ophoping van vet op plaatsen waar je dat niet wilt, zoals de lovehandles op de heupen.

Daarnaast zijn er koolhydraten, die ook een belangrijke rol spelen bij het toenemen van je vetreserves.

Het is dus zaak om, als je van je lovehandles af wilt, deze voedingsstoffen voorlopig te laten staan.

Vermijd dus zeker producten zoals:

  • Snoep
  • Gebak
  • Chips

Maar dat geldt ook voor alles wat in de frituur wordt bereid, en voor producten die veel koolhydraten bevatten zoals aardappels, pasta en rijst.

Vervang deze producten door voeding met veel eiwitten, zoals vlees, vis, eieren en bonen. Eet daarnaast veel verse groenten en fruit. Ook in fruit zit suiker, maar het lichaam heeft wel suiker nodig om goed te kunnen functioneren, helemaal uitbannen is dus geen goed idee.

Geduld is een schone zaak

Om van de vetrolletjes op je heupen af te komen, zul je geduld moeten hebben. Wanneer je je dieet aanpast en daardoor vet gaat verbranden, zal dat vast en zeker niet eerst en alleen op de heupen verdwijnen. Helaas val je vaak eerst af in je gezicht, waar het waarschijnlijk het minst hard nodig is. Maar zoals voor zo veel zaken geldt ook hiervoor; de aanhouder wint.

Als je serieus je voedingsgewoonten aanpast, zul je merken dat je uiteindelijk ook slankere heupen krijgt zodat je die mooie kokerrok of lage spijkerbroek weer zonder schaamte kunt dragen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…