Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo weet je dat een watermeloen rijp is

Camille
2 min read

De watermeloen, een gezonde en vooral verfrissende vrucht, afkomstig uit Afrika. Heerlijk voor in de zomer door het hoge vochtgehalte en de lichtzoete smaak. Maar je wilt natuurlijk wel dat hij goed rijp is. Stel je voor, je staat in de supermarkt voor de watermeloenen. Hoe weet je nu welke rijp is? Wij hebben een aantal manieren voor jullie op een rijtje gezet waarmee je erachter kunt komen of een watermeloen rijp is!

1. Tik op de watermeloen

Houd de watermeloen dicht bij je hoofd en geef zachtjes een paar tikjes op de vrucht. Dit moet een hol geluid geven. Wanneer dit een hoog geluid geeft, is de watermeloen nog niet rijp.

2. Gewicht

Wanneer een water meloen zwaar aanvoelt voor zijn grootte, houdt dit in dat deze meer water bevat en dus sappiger is. Vergelijk een paar watermeloenen met dezelfde grootte en kies altijd de zwaarste.

3. Kleur

Zorg ten eerste dat de schil van de watermeloen onbeschadigd is. Hierna kijk je naar de plek waar de vrucht aan de steel zat. Wanneer deze egaal oranje is, zal de watermeloen rijp zijn.

4. Ruik

Wanneer je aan een watermeloen ruikt, moet hij een lichte zoete geur af geven. Pas wel op dat hij niet té zoet ruikt. Als dit het geval is, kan hij overrijp zijn.

5. Gebruik je smartphone

Wanneer je niet goed weet welke van de meloenen nu het rijpst is, kun je ook een app downloaden. Deze heet de ‘Watermelon App’. Tik met je mobiel op de watermeloen en hij hoort of de vrucht rijp is! Geniaal he?

Lees ook

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…