Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo zorg je ervoor dat het altijd lekker en fris ruikt down under

Anja
2 min read

In je vagina zitten van nature allerlei bacteriën die het daar gezond en schoon houden, net zoals bij veel andere organen. Ruikt je vagina echter niet zo lekker, dan heb je misschien wel een infectie of je houdt het gewoonweg niet goed schoon down under. Hieronder een paar tips die ervoor zorgen dat je vagina altijd lekker en fris ruikt.

Algemene hygiëne

Slechte gewoontes wat betreft hygiëne kunnen leiden tot te veel bacteriën rondom en in je vagina. Dat kan geurtjes veroorzaken, hoewel het niet per se tot een infectie hoeft te leiden. Als je de geur wilt verbeteren, houd jezelf en je kleding dan schoon.

Water niet te warm

Als er te heet water in je vagina komt, worden de goede bacteriën gedood, waardoor de delicate balans wordt verstoord. Ga dus niet te vaak of te lang in heet water zitten.

Gebruik parfum

Het is niet goed om te dicht bij je vagina parfum aan te brengen. Maar een drupje parfum aan de binnenkant van elke dij, zo ongeveer 15 cm onder je vagina is een goede manier om daar lekker te ruiken.

Let op wat je eet

Je dieet kan de geur van je vagina beïnvloeden. Bepaalde voedingsmiddelen veranderen de balans van suiker, bacteriën en chemische samenstellingen. Als je veel knoflook eet, ruikt je huid daar nog een paar dagen lang naar. Dus je kunt bepaalde dingen juist wel of niet eten als je je vagina lekker wilt laten ruiken.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…