Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zwangerschapsstriemen Laten Verwijderen – De Beste Tips

Olivier
4 min read

De meeste vrouwen die zwanger zijn geweest, hebben te maken met zwangerschapsstriemen. Zwangerschapsstriemen zijn striemen op de huid van de buik die ontstaan omdat de huid van de buik flink opgerekt wordt tijdens de zwangerschap. Veel vrouwen vinden de striemen vervelen en erg storend, maar helaas is er nog niet echt een medische doorbraak geweest om de striemen te verwijderen. Dit komt omdat er meerdere huidlagen betrokken zijn bij de behandeling van zwangerschapsstriemen, waardoor het lastig is om het probleem helemaal aan te pakken.

Op deze pagina lees je meer over de behandeling van zwangerschapsstriemen. Ook lees je hoe je de striemen het beste kunt verwijderen met de kennis die op dit moment voorhanden is, zodat je je minder hoeft te irriteren aan de ontsierende striemen op je buik.

Behandelingen voor zwangerschapsstriemen

Er zijn verschillende soorten behandelingen voor zwangerschapsstriemen, maar deze behandelingen zijn door en niet altijd effectief. Zo zijn er diverse klinieken in het land die laserbehandelingen aanbieden om de striemen minder zichtbaar te maken door de kleur te vervagen, maar de striemen verdwijnen nooit helemaal met dit soort behandelingen.

Wil je voorgoed van jouw zwangerschapsstriemen af komen, dan moet je de aangedane huid wegsnijden. Dit is wel mogelijk, maar deze methode wordt niet vaak gebruikt bij het behandelen van de striemen. Dit komt omdat er alleen goed resultaat kan worden geboekt als de huid die door de striemen aangetast is, niet erg groot is en bovendien niet veel striemen bevat. Daar komt nog bij dat de behandeling alleen uitgevoerd kan worden als de striemen op overtollige huid voorkomen en dat de behandeling niet geschikt is voor mensen met een dunne huid.

Het vervagen van zwangerschapsstriemen

Omdat zwangerschapsstriemen in de meeste gevallen niet helemaal kunnen verdwijnen, zijn de meeste behandelingen gericht op het vervagen van de striemen. Sommige behandelingen vervagen de striemen erg goed en zijn erg effectief, maar er zijn ook veel vrouwen die een behandeling ondergaan en niet zo tevreden zijn met het resultaat. Over het algemeen geldt dat hoe jonger de vrouw is en hoe verser de striemen op de huid zijn, hoe eerder en gemakkelijker de striemen zullen vervagen. Ben je jong en heb je verse striemen, dan moet je er overigens alsnog rekening mee houden dat je enkele maanden onder behandeling moet zijn om de striemen echt weg te krijgen.

Zwangerschapsstriemen zelf laten vervangen: tips

Ben je niet overtuigd van de effectiviteit van behandelingen om zwangerschapsstriemen te laten vervagen en heb je hierdoor geen geld over voor dit soort behandelingen? Dan kun je er ook voor kiezen om de striemen zelf te vervagen. Gebruik je onderstaande tips, dan kun je de striemen op de lange termijn minder duidelijk maken.

  • Tip 1: Masseer de striemen drie keer per week met warme olijf- of lavendelolie, want dan vervagen de striemen gemakkelijker en sneller. Je gebruikt geen hete olie, maar olie die je een beetje hebt verwarmd.
  • Tip 2: Maak een mengsel van lavendelolie, olijfolie, citroen en munt en breng dit mengsel aan op de striemen. Laat het mengsel een uur intrekken en spoel de striemen dan pas af. Herhaal je deze behandeling twee tot drie keer per week voor enkele maanden lang, dan verdwijnen de striemen ook sneller.
  • Tip 3: Heb je tijd en geduld om de striemen te laten vervagen? Dan kun je ook gebruik maken van de meekrap om de striemen op je buik wat minder opvallend te maken. De meekrap is een plant die bekend staat om de genezende werking die de plant heeft op een beschadigde huid. Heb je zwangerschapsstriemen die je wil vervagen, dan kun je hier deze plant ook voor gebruiken.
  • Tip 4: Combineer basilicum en vitamine E supplementen met elkaar voor een effectieve behandeling. Het tuinkruid basilicum is niet alleen lekker in diverse Italiaanse gerechten, maar heeft ook een helende werking voor de huid. Combineer je de behandeling met basilicum met vitamine E, bijvoorbeeld in de vorm van supplementen of voedingsmiddelen met veel vitamine E, dan kun je de striemen ook sneller laten vervagen.
  • Tip 5: Heb geduld. Zwangerschapsstriemen worden vanzelf minder opvallend. Net na de bevalling zullen zwangerschapsstriemen nog erg duidelijk zichtbaar zijn, maar de huid kan de striemen ook zelf laten vervagen door de jaren heen. Net zoals andere littekens op de huid, zullen de striemen dan ook vanzelf vervagen. Je hebt even geduld nodig, maar uiteindelijk komt alles goed en kun je de striemen ook zonder behandeling of huismiddeltjes laten vervagen.
Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…