Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zwemmen. De meest complete sport?

shana
4 min read

De zomer komt eraan en iedereen ziet er graag fit uit,  zeker in badpak of bikini.  Er zijn heel wat sporten die je hierbij kunnen helpen.  Zwemmen is een van de meest geschikte sporten om gewicht te verliezen en  conditie op te bouwen, zonder dat je je spieren en gewrichten overbelast.

1. Verbranding van calorieën

Een uurtje zwemmen zorgt er al voor dat je tussen de 250 à 500 calorieën gaat verbranden. Hoeveel dat er precies zijn, hangt natuurlijk van je lichaam af. Zo spelen er enkele factoren een rol zoals:

  • Je gewicht
  • De intensiteit van het zwemmen
  • Je voeding

Combineer je het zwemmen met gezonde maaltijden, dan zal je al heel snel resultaten boeken. Organiseer je week zo dat je een aantal sessies vast reserveert in je agenda. Afspreken met een vriend of vriendin verhoogt de motivatie om niet af te zeggen.

2. Zwemmen zorgt voor een betere doorbloeding

Tijdens het zwemmen masseert de waterstroom je lichaam in één richting. Dit stimuleert de bloedcirculatie, wat die vervelende cellulitis kan doen verdwijnen. Vergeet dus al die dure crèmes en ga gewoon eens zwemmen! Bovendien houdt het zwemmen je spieren soepel en verbetert het je hart- en longcapaciteit.

3. Zwemmen vermindert druk op gewrichten

Heb je snel last van blessures of andere ongemakken tijdens het sporten? Ga dan zwemmen. Het water zorgt ervoor dat de druk op de gewrichten vermindert. Dit is zeker een voordeel voor mensen met overgewicht.

4. Je gebruikt alle spieren

Wanneer je zwemt, gebruik je al je spieren. Dat wil zeggen dat heel je lichaam in beweging is en getraind wordt. Je spiermassa zal dus langzaam toenemen, wat de verbranding van vet sterk bevordert.

5. Zwemmen geeft je lichaam een mooie vorm

Ga regelmatig zwemmen en je zal zien dat je lichaam er mooier zal uitzien. Hierdoor blijf je gemotiveerd om verder te zwemmen. Daarnaast zal je conditie ook aanzienlijk toenemen en zal je meer weerstand opbouwen.

6. Zwemmen verlaagt je stressgehalte

Tijdens het zwemmen ga je je niet alleen inspannen, maar ook ontspannen. Het is een ideale sport om stress te verminderen. Dat is ook heel goed wanneer je wilt vermageren. Stress zorgt er immers voor dat vetten veel sneller worden opgeslagen in het lichaam.

Zoals je kan zien, brengt zwemmen heel wat voordelen met zich mee. Heb jij doorzettingsvermogen en kunnen je gewrichten wel wat ontspanning gebruiken? Ga dan zeker wat vaker zwemmen.

Enkele alternatieven in het water wanneer je geen zin hebt om baantjes te trekken:

  • Steppen onder water
  • Aquaspinning
  • Aquajogging
  • Kick & punch
  • Waterhockey
  • Aqua gym
  • Waterpolo

Mogelijkheden en redenen genoeg dus om het water in te duiken.

Overtuigd?

Ook zin gekregen om een plonsje te wagen? Ga dan op 19 en 20 januari de volledig uitgeruste zwembaden van Sportoase ontdekken!

Tijdens de Sportoase Experience Days geniet je in elke vestiging van Sportoase namelijk een heel weekend van talloze workshops, vrije deelname aan groepslessen en geweldige promoties.

Bekijk het programma van jouw dichtstbijzijnde Sportoase-centrum hier.

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…