Staan we vandaag sterker tegenover een pandemie dan vroeger?
Hoe erg we de huidige pandemie ook ervaren, de alledaagse ziekten en epidemieën waarmee mensen in het verleden werden geconfronteerd, en de pandemieën waarmee...
Inhoud
Amandeldrank wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit. En terecht! De heerlijke smaak van amandelen is niet alleen lekker, amandeldrank is ook gezond. De amandel bevat tal van vitaminen en mineralen bijvoorbeeld vitamine E, D, A, maar ook calcium, ijzer, magnesium en kalium en is laag in calorieën. Bovendien is amandeldrank gluten-, lactose- en cholesterolvrij. Ideaal dus voor mensen met een intolerantie. Voor mensen die (af en toe) veganistisch eten kan amandeldrank dan weer als alternatief voor koemelk dienen.
Ook zin gekregen om amandeldrank eens uit te proberen? Goed nieuws, want hieronder vind je drie manieren waarop je amandeldrank in jouw (gezond) ontbijt kan gebruiken. Smakelijk!
Benodigdheden : halve kop quinoa – kop amandeldrank – Chaï theezakje – kokosschilfers – snuifje kaneel
Om dit heerlijke ontbijt te maken, doe je een portie quinoa in een pot samen met amandeldrank en een Chaï theezakje en breng aan de kook. Voor elke portie quinoa heb je een dubbele hoeveelheid vocht nodig. Gebruik je een half kommetje quinoa? Dan heb je een volledig kommetje amandeldrank nodig om de quinoa te koken. Tip: spoel voor het koken altijd eerst even de quinoa om het bittere, beschermende stofje rond de zaadjes te verwijderen.
Haal het theezakje uit de pot zodra de amandeldrank kookt. Verlaag het vuur en laat de quinoa nog wat opstaan tot al het vocht verdwenen is. Voeg eventueel ook nog wat kokosschilfers en een toets kaneel toe als extra touch. Als je je quinoa liefst wat vloeibaarder eet, kan je ook nog extra amandeldrank toevoegen nadat je alles samengevoegd hebt. Een ontbijt om U tegen te zeggen!
Benodigdheden: koffie in ijsblokjes (6 stuks) – banaan – kop amandeldrank – 1/4e kop havermout – 1 eetlepel cacaopoeder – 1 eetlepel amandelboter – 1 eetlepel honing
Ben je die gewone koffies ‘s ochtends beu en heb je eens zin in iets anders? Probeer dan eens een koffiesmoothie! Gewoon alle ingrediënten in de blender en mixen maar!
Voor dit gerechtje moet je wel een beetje vooruit denken want een smoothie met warme koffie is namelijk niet zo lekker. Vries dus een tijdje op voorhand al wat koffie in, dan is het makkelijker te mixen en heb je sneller die heerlijke smoothie voor je neus staan. Siliconen ijsblokvormpjes zijn trouwens het eenvoudigst los te maken.
Voeg eventueel wat extra havermout en/of amandelboter toe om de smoothie dikker te maken.
Benodigdheden: 1,5 kop bloem – 2 eetlepels suiker – 1 theelepel bakpoeder – snuifje zout – 1,25 kop amandeldrank – 2 eetlepels olie (naar keuze) – 1 ei
Dit receptje is ideaal voor speciale dagen. Zondag boterkoekendag? Maak daar eens zondag pancakedag van! De amandeldrank maakt je pancakes extra luchtig en geeft ze een ietwat vollere smaak dan ‘normale’ pancakes. Voor deze pannenkoeken is amandeldrank met haver trouwens ook een uiterst geschikt alternatief!
Meng eerst bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom. Voeg daarna ook de amandeldrank, olie en het ei toe. Bak de pannenkoeken daarna in een hete pan.
Amandeldrank is een leuk product om mee te experimenteren. Het bevat geen lactose, gluten of cholesterol en geeft je gerechten een heerlijke notensmaak. Omdat het ongeveer dezelfde consistentie heeft als koemelk, is het ook erg geliefd bij vegans en mensen die graag eens afwisselen tussen dierlijke en plantaardige producten. Buiten amandeldrank zijn er trouwens nog ontelbaar veel andere soorten plantaardige dranken waarmee je kan experimenteren: rijst, haver, spelt, gierst, soja…
Klaar om deze nieuwe ontbijtgerechtjes uit te proberen? Schaf je dan bijvoorbeeld eens een brik amandeldrank van Lima aan en start je dag zoals het moet. De amandeldrank van Lima is namelijk niet alleen biologisch, hij is ook lactose- en suikervrij. Lima heeft een uitgebreid assortiment plantaardige dranken, waaronder vier met amandel. Zo heb je een nieuwe ongezoete versie, een nieuwe haverdrink met amandel, maar ook een rijstdrink met hazelnoot en amandel en een speltdrink met amandel. Voor ieder wat wils, dus!
Hoe erg we de huidige pandemie ook ervaren, de alledaagse ziekten en epidemieën waarmee mensen in het verleden werden geconfronteerd, en de pandemieën waarmee...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon