Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 tips om te voorkomen dat je benen tegen elkaar schuren in de zomer

Anja
2 min read

De zomer brengt veelal voordelen met zich mee, maar er zijn ook een paar nadelen verbonden aan dit warme en zonnige seizoen. Denk aan de muggen, verbrande huid, of bijvoorbeeld de warme nachten. Voor vrouwen die rokjes dragen is er nog een groot nadeel: uitslag aan de binnenkant van je bovenbenen omdat ze continu tegen elkaar aan wrijven tijdens het lopen. Heb jij hier last van? Hieronder 6 tips om te voorkomen dat je benen tegen elkaar aan schuren in de zomer!

1. Deodorant

Door met een deodorantroller over de binnenkant van je dijen te rollen, wordt je huid gladder en zal er minder wrijving ontstaan wanneer je met je benen langs elkaar schuurt.

2. Make-up

Make-up primer is ook effectief om wrijving tussen je benen te voorkomen. Door de siliconen in de meeste primers, wordt er een extra laagje op je benen gevormd en zul je hier niet zo snel gaan zweten. En minder zweet betekent minder uitslag.

3. Onderbroek

Irritatie voorkomen? Draag dan een broekje van spandex onder je jurkje of rokje. Je kunt kiezen voor een huidskleurig exemplaar als je een lichte jurk of rok draagt, maar je kunt natuurlijk ook voor zwart gaan.

4. Geen spijkerstof

Dit  is de nummer één boosdoener als het gaat om wrijving tussen je bovenbenen: de spijkershort. De ruwe stof die tegen je benen aan schuurt veroorzaakt gegarandeerd irritatie. Probeer ze dus zo veel mogelijk te vermijden of kies voor een exemplaar dat niet te strak om je bovenbenen zit.

5. Losse kleding

Heb je veel last van wrijving tussen je dijen? Dan kun je naast loszittende spijkerbroekjes het beste kiezen voor losvallende broeken en ruime rokken en jurkjes. Een kokerrok op z’n tijd is super chique, maar hoe meer ruimte je in je kleding hebt, hoe minder je bovenbenen tegen elkaar aan zullen schuren.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…