Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 redenen waarom je ananas moet gebruiken als beauty product

Anja
3 min read

Ananas is één van de lekkerste vruchten die Moeder Natuur ons geeft. Het schillen van een ananas is misschien wat lastig, maar daarvoor zijn tegenwoordig handige hulpmiddelen om de markt waarmee het een fluitje van een cent wordt. Behalve lekker in de yoghurt, op gebak en verwerkt in allerlei warme gerechten en sauzen, is de ananas ook het beautyproduct bij uitstek. In dit artikel vertellen we alle verborgen goede eigenschappen van de ananas.

Ananas, het beautyproduct bij uitstek

Ananas heeft onder andere een goede invloed op:

  • je huid
  • je haar
  • je tanden en tandvlees
  • je lippen
  • je nagels

Ananas vermindert acne, het verwijdert wratjes en dode huidcellen. Ananas eten zorgt ervoor dat je haarzakjes worden gevoed, waardoor je haar dikker wordt en het minder snel breekt.  Daarnaast zorgt ananas voor mooie witte tanden en gezond tandvlees door de enzymen waar deze vrucht rijk aan is. De zuren kunnen wel een negatieve invloed hebben op het glazuur van de tanden, dus eet ananas altijd met mate.

Maak een schoonheids scrub met ananas

Vermeng een beetje vers ananassap met een scrubcrème. Hiermee kun je je gezicht insmeren om rimpels tegen te gaan. Niet vergeten je gezicht naderhand af te spoelen met lauw water. Het werkt ook goed om donkere vlekjes lichter te maken. Heb je een wratje? Smeer dit in met vers ananassap en de wrat zal sneller verdrogen en verdwijnen. Je nagelriemen worden sterker wanneer je ze insmeert met vers ananassap.

Zachte lippen met behulp van ananas

Je kunt je lippen zachter maken met ananas. Let wel op: ananas is zuur en als je gevoelige lippen hebt is dit misschien niet geschikt voor jou. Vermeng een paar druppels ananassap met een voor de lippen geschikte (scrub)crème en laat dit enkele minuten inwerken. Daarna afspoelen met lauw water.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…