Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

7 tips voor mooi verzorgde nagels

Camille
4 min read

Hou jij ook van mooie, lange en verzorgde nagels? Dan is het belangrijk je nagels voldoende te beschermen en te verzorgen. Je handen zijn namelijk je visitekaartje, daarbij horen dus ook je nagels. Een goede verzorging is dus van essentieel belang. Om perfecte nagels te krijgen moet je wel even aan de slag. Met onze 7 tips zorg je ervoor dat je nagels er weer gezond en verzorgd uitzien. Ook als je van nature zwakke nagels hebt, kunnen deze tips vast en zeker helpen!

1. Eet gezond

Om sterke en gezonde nagels te hebben, is het  belangrijk om op je voeding te letten. Je nagels hebben bepaalde stoffen nodig om te groeien. Als jij deze stoffen niet voldoende inneemt, krijg je last van broze nagels. Met de juiste voeding kan jij dus de conditie van je nagels verbeteren. Selenium en zink bijvoorbeeld zijn goed voor je nagels. Selenium vind je vaak terug in granen, vis of orgaanvlees. Zink komt voor in vlees, vis, bruin brood, rijst, peulvruchten etc. Daarnaast is het ook belangrijk voldoende vitamines binnen te krijgen. Een gebrek aan vitamine A en C kan er voor zorgen dat je nagels droog en broos worden. Vitamine B zorgt eveneens voor sterke en gezonde nagels, deze vind je vooral terug in groene groenten, gekookte eieren, noten enz.

2. Vijlen

Vijlen is belangrijk, of je nu korte of lange nagels hebt. Door te vijlen voorkom je inscheuringen en andere onvolkomenheden. Vooraleer je aan het vijlen begint, moet je van te voren bedenken of je een ronde of rechte vorm in je nagels wilt. Vijl altijd van buiten naar binnen en in één richting. Je vijlt dus altijd langs één richting en niet van links naar rechts. Zo blijft je nagel het sterkst.

3. Verzorg de nagelriemen

Gezonde nagels beginnen met een goede nagelriemverzorging. Duw daarom je nagelriemen regelmatig naar achteren met een speciaal ontworpen nagelriemstokje. Doe dit wel voorzichtig anders kan je je nagelriemen beschadigen, waardoor heel je nagel verzwakt. Je kan je handen ook in een badje met warm water houden zodat de nagelriemen zacht worden. Daarnaast bestaat er ook een nagelriemverzachter, wat ervoor zorgt dat je nagelriemen zachter worden en je ze dus gemakkelijker en zonder huidbeschadiging naar achteren kan duwen. Gebruik ook regelmatig een nagelriemolie, deze zorgt ervoor dat je nagels gevoed worden. Het zorgt er bovendien ook voor dat de groei van je nagels gestimuleerd wordt.

4. De lengte van de nagels

Mooie verzorgde nagels hoeven niet perse lang te zijn. Het best houd je je nagels kort, hoe korter je nagels zijn hoe kleiner de kans op letsels.

5. Vermijd nagellak remover

Als het kan, gebruik je liefst niet meer dan 2 keer per maand nagellak remover. De aanwezigheid van aceton in het flesje kan ervoor zorgen dat je nagels uitdrogen en beschadigd worden. Als je dan toch nagellak remover wilt gebruiken, koop je er best zonder aceton.

6. Gebruik handcrème

Je nagels krijgen best wel wat te verduren, ze worden vaak nat en je wast ze met zeep. Om je nagels en handen gehydrateerd te houden gebruik je best handcrème. Maak er een gewoonte van om je handen op ieder mogelijk moment van de dag even in te smeren.

7. Kies de juiste nagellak

Een leven zonder nagellak, is onmogelijk. Nagellak staat chique, netjes en het maakt je mooie outfit helemaal af! Als jij van nature zwakke nagels hebt, is het aangeraden voorzichtig te zijn met het gebruik van nagellak. Veel nagellakken bevatten aceton en drogen hiermee de nagels uit.

Er bestaan semipermanente nagellakken die je natuurlijke nagel gaat beschermen. Het is de ideale weg tussen kunst – en natuurlijke nagels. Met deze nieuwe methode heb je maar liefst 14 dagen prachtige gelakte nagels met volledige bescherming. Bovendien verwijder je deze lak in slechts enkele seconden, door een eenvoudige peel-off verwijdering. Ideaal toch?

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…