Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 tips om veilig te zwemmen met kinderen

Olivier
3 min read

Niks is leuker dan een lekker dagje naar het strand of naar het zwembad met de kinderen. Zij vermaken zich in het water, terwijl jij lekker ontspannen je boek kunt lezen. Aan de andere kant kan het behoorlijk stressvol zijn om te gaan zwemmen met je kinderen. Zo kunnen er een aantal dingen fout gaan. Een kind kan natuurlijk nog niet zo goed zwemmen als een volwassenen. Daarom hieronder 8 tips om veilig te zwemmen met kinderen!

Blijf altijd opletten

Dit lijkt voor de hand liggend en dat is het ook wel, maar het is toch vrij lastig om altijd een oogje in het zeil te houden. Je hoeft maar even niet op te letten en er kan iets gebeuren. Zorg dat er altijd iemand is die de kinderen in de gaten houdt!

Laat ze nooit alleen

Laat je kinderen nooit alleen het water in gaan. Zorg dat er altijd een volwassene met ze mee gaat ter begeleiding.

Tot de navel

Laat je kinderen nooit verder dan tot hun navel de zee in gaan. Wanneer ze nog niet zo goed kunnen zwemmen, kun je ze zelfs het beste niet verder dan kniehoogte laten gaan.

Geen sprongen of duiken

Omdat je de diepte van de zee vaak maar moeilijk in kunt schatten, kun je je kinderen het beste aanleren om niet in de zee te springen of te duiken.

Oefen van te voren

Het is verstandig om voordat je op vakantie gaat met je kinderen te oefenen in een zwembad. Dit geldt ook voor kinderen die over een zwemdiploma beschikken. Ook zij moeten blijven oefenen.

Armlengte

Houd jonge kinderen zonder zwemdiploma altijd op armlengte afstand. Dit is een ongeschreven regel, zelfs als ze zwembandjes om hebben. Zo ben je altijd op tijd wanneer er iets gebeurt.

Houd de bal op het strand

Wanneer er veel wind staat richting zee is het verstandig om ballen en andere speelattributen op het strand te houden. Wanneer de bal de zee inwaait kunnen je kinderen de neiging hebben om deze achterna te gaan, dit kan gevaarlijk zijn.

Houd de watertemperatuur in de gaten

Vermijd zwemmen in koud zeewater. Hierdoor kun je krampen krijgen waardoor je niet meer kunt zwemmen. Bekijk dus altijd goed de watertemperatuur voordat je naar het strand gaat.

Lees ook:

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…