Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Beetje moe? Zo kun je het best je wallen camoufleren

Anja
9 min read

Er zijn een heleboel mensen die na heerlijk geslapen te hebben zich topfit voelen, maar toch worden aangesproken door hun omgeving omdat ze er vermoeid uit blijven zien. Niets is echter zo frustrerend als er niet goed uitzien, terwijl je je opperbest voelt.

Bepaalde personen hebben namelijk altijd last van wallen of donkere kringen onder hun ogen. Zij zullen dan ook regelmatig met eerder genoemde opmerkingen te maken krijgen en daardoor zich onzeker gaan voelen. Het goede nieuws is echter dat je dergelijke ontsierende wallen gemakkelijk weg kunt werken, of kunt camoufleren.

Hoe ontstaan wallen onder je ogen?

Wallen, maar ook donkere kringen, onder je ogen zijn het gevolg van (chronische) vermoeidheid, stress, te weinig slaap, onjuiste voeding of ophopingen van vocht.

Verder kan het ontstaan van wallen onder je ogen erfelijk zijn bepaald. Het is dan ook van groot belang om erachter te komen wat de oorzaak van het probleem precies is.

Op basis van de oorzaak kun je vervolgens gaan beoordelen hoe je de wallen kunt verminderen of kunt camoufleren. Wallen die ontstaan als gevolg van erfelijke factoren kunnen in de regel alleen door middel van een operatieve ingreep worden verholpen, bijvoorbeeld door het uitvoeren van een zogenaamde onderooglidcorrectie.

Geen goede voeding

Wallen onder je ogen kunnen soms duiden op een gebrek aan bepaalde vitaminen en mineralen. Zo zal bijvoorbeeld een ijzertekort ervoor zorgen dat je huid bleker wordt en de wallen meer op zullen vallen.

Verder kan een tekort aan antioxidanten wallen veroorzaken.  Antioxidanten zitten onder andere in een heleboel soorten groente en fruit waardoor een gevarieerd dieet doorgaans een prima manier is om de ontsierende wallen te verhelpen en zelfs te voorkomen.

Vermoeidheid, spanningen en/of stress

Indien je niet voortdurend, maar slechts zo nu en dan, wallen onder je ogen hebt, dan hebben deze misschien te maken met vermoeidheid, spanningen of stress. Je kunt er soms dan ook slechts een dag last van hebben, maar even goed een hele week.

Vermoeidheid, spanningen en stress kunnen het gevolg zijn van een hoge werkdruk, relatieproblemen, een baby die regelmatig nog ’s nachts van zich laat horen of na een nacht stevig doorhalen. Ieder mens heeft immers circa 8 uur slaap nodig per nacht en als je regelmatig te weinig slaapt, kun je vermoeid raken. Je huid gaat daardoor dikwijls extra bleek zien, worden de onderhuidse bloedvaten extra zichtbaar en vormen er zich lelijke wallen onder je ogen.

Wallen en een goede vochtbalans

Wallen zijn eigenlijk niets meer dan vochtophopingen die zich onder je ogen hebben gevormd. Dit soort vochtophopingen ontstaan op momenten dat de vochthuishouding van je lichaam verstoord is geraakt, bijvoorbeeld als gevolg van te weinig water drinken. Zodra je niet voldoende drinkt, dan zal de afscheiding door je nieren slechter worden en wallen veroorzaken.

Om te voorkomen dat er zich wallen onder je ogen zullen gaan vormen, is het essentieel om dagelijks genoeg water te drinken.

Vermijd alcoholische drank, roken en drugsgebruik

Het ontstaan van wallen onder je ogen wordt vaak ook veroorzaakt door alcoholische drankjes. Door veel en/of vaak alcohol te drinken, zal je huid namelijk extra uitdrogen. Ook het gebruik van rookwaren en drugs kun je beter achterwege laten als je liever niet met ontsierende wallen opgescheept wilt zitten. Deze middelen hebben immers, net zoals alcohol, een negatieve uitwerking op je nachtrust. Een minder goede nachtrust zorgt vervolgens voor een huid die niet alleen bleker, maar ook vermoeider, oogt

Een ander nadelig gevolg van roken is dat je bloedvaten van een minder goede kwaliteit worden. Door te roken zullen je slagaderen zich gaan vernauwen en je een hogere bloeddruk opleveren. De kans op verstoppingen in je slagaders zal bij een verhoogde bloeddruk enorm toenemen en zelfs zichtbaar worden bij de bloedvaten die rond je ogen zijn gelegen.

Wallen wegwerken

Op de eerste plaats dien je om wallen te voorkomen of voor een belangrijk deel weg te werken, er minder vermoeid uit te gaan zien. Dit kun je bereiken door gezonder te gaan leven en genoeg rust te nemen. Gezonde voeding met veel verse groente, vers fruit en genoeg water is dan ook essentieel. Wanneer je echter al gezond leeft, maar nog altijd ontsierende wallen onder je ogen aantreft, dan zijn er gelukkig nog een aantal methoden dat je uit kunt proberen om deze te elimineren.

Gezichtsmaskers

Een keer per week een relaxmasker op je huid smeren doet vaak wonderen. Een relaxmasker wordt zo genoemd omdat het letterlijk je huid laat ontspannen en voorziet van een boost.

Crèmes

Er zijn een heleboel fabrikanten die beweren dat alleen zij een crème maken die wallen tegengaan. Dergelijke middeltjes zijn te koop bij drogisterijen en parfumeries. Helaas zal niet elke crème het gewenste resultaat opleveren. Of een bepaald middel voor je werkt, zul je zelf dan ook dienen te ontdekken.

ULTIEME TIP!

Remescar Wallen & Donkere Kringen Creme

Dit product van Remescar tegen wallen, maar evengoed tegen donkere kringen, is een absolute aanrader.

Het is een onmiddellijk werkende en doeltreffende crème die alles aanzienlijk doet verminderen. Met onmiddellijk bedoelen we dat je na 2 à 3 minuten reeds resultaat ziet. Kijk maar naar het voorbeeld in onderstaande video.

Dit product is in veel winkels te koop en is online te verkrijgen via Farmaline.be (inclusief gratis levering aan huis!).

Verkoeling van de bloedvaten

Een tip uit de oude doos is een koud washandje, of een washandje met wat ijsblokjes, tegen je ogen aan te drukken als je last hebt van wallen. De kou zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten in je huid samen gaan trekken en het aanwezige vocht wordt afgevoerd. Je wallen zullen op die manier dus geleidelijk krimpen.

Je kunt je bloedvaten echter ook verkoelen met behulp van twee schijfjes koude komkommer. Vervolgens kun je, als een soort nabehandeling enkele minuten een paar natte zakjes met kamillethee op je ogen plaatsen voor een verzachtend effect.

Oogmassages

Door met je vingertoppen de onderzijde van de wallen te masseren, zorg je ervoor dat de afvalstoffen gemakkelijk via je bloedbaan af kunnen worden gevoerd. Op deze manier zullen de ontsierende wallen eveneens geleidelijk wegtrekken.

Wallen camoufleren

Als je regelmatig last hebt van walleen onder je ogen dan ben je waarschijnlijk enorm in je nopjes met de verschillende soorten make-up die deze ontsieringen kunnen camoufleren. Make-up is echter altijd een laatste redmiddel. Je kunt bijvoorbeeld met een foundation de huid onder je ogen egaler maken zodat verkleuringen minder op zullen vallen. Daarnaast zijn er, speciaal voor gebruik onder je ogen, diverse concealers te koop. Door een product te kiezen dat een beetje lichter is dan de kleur van je huid zal deze frisser gaan ogen.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…