Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: zonnestralen zorgen voor een goed humeur

Anja
2 min read

Iedereen weet dat de zonnestralen schadelijk kunnen zijn voor je huid, maar in de zon zitten heeft ook voordelen. Je wordt er blijer en goedgezind van!

Buiten zijn

Het feit dat we meer kunnen buiten zijn en genieten van de zonnestralen zorgt voor een boost voor ons humeur. Volgens onderzoek (universiteit van Michigan) bleek dat mensen die ongeveer 30 minuten per dag buiten in de zon spenderen, gelukkiger zijn en minder last hebben van stress.

Langere dagen

Langere dagen betekent ook dat er langer zonlicht is. Volgens wetenschapper Kelly Rohan (universiteit van Vermont) voelen mensen zich beduidend beter als de dagen langer zijn en als er meer zonlicht is. In de winter heb je meer kans op een dipje en je hebt minder energie door de koude, donkere dagen en weinig zonlicht.

Warme temperaturen

Van warme temperaturen worden mensen ook romantischer. Volgens onderzoek liggen de vrouwelijke hormonen boven het gemiddelde tijdens de zomermaanden. Ook mannen zouden meer testosteron aanmaken.

Wist je dat er in Europa ongeveer 10% meer baby’s worden geboren in maart? Die kleintjes werden dus verwerkt rond juni! En iedereen weet dat seks veel voordelen heeft voor je lichaam, zo word je er onder andere blij van.

Beter geheugen

Tijdens warme zomerdagen verbetert je geheugen en je cognitieve vaardigheden. Tijd buiten doorbrengen, zoals wandelen, spelen of gewoon genieten van de warmte is namelijk ideaal om je geest leeg te maken.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…