Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: fruit schillen hoeft niet

Camille
3 min read

Veel fruitliefhebbers onder ons zitten met de volgende vraag: Is het nu de bedoeling dat ik fruit schil of niet? Dit verschilt per fruitsoort. Maar het zal je verbazen van hoeveel fruitsoorten je de schil gewoon kan eten!
Vroeger at men vrijwel al het fruit met schil en al, zelfs fruitstukken waarvan je het niet verwacht. Zoals citroen of sinaasappel. De schil kan zelfs gebruikt worden voor de behandeling van bepaalde ziektes. De schil ontvangt de meeste energie, omdat dit deel van het fruit logischerwijs de meeste zon vangt. Ook bevat de schil de meeste kleur en vezels, dus ook meer voedingsstoffen.
Tegenwoordig is de schil echter niet meer zo gezond als dat deze ooit was. Dit komt omdat er pesticiden worden gebruikt om de gewassen beter te laten groeien en te beschermen. Zelfs wanneer je een stuk fruit grondig wast, blijven er nog pesticiden achter op de schil. Hierdoor wordt eigenlijk altijd aanbevolen om je fruit te schillen. Wil je de schil toch eten en de voedingsstoffen die deze bevat binnenkrijgen? Eet dan ecologisch of organisch gecertificeerd fruit. Of je kan natuurlijke je eigen groente en fruit tuintje beginnen!
Hieronder hebben we voor jullie een lijst opgesteld van soorten fruit waarvan het goed is om de schil te eten:

1. Appel

De schil van een appel bevat een stofje genaamd, Ursolzuur. Dit zuur werkt ontstekingsremmend en helpt bovendien om de spieren gezond te houden.

2. Peer

De schil van de peer zit boordevol vitamine C. Naast dit is deze ook rijk aan vezels, waardoor het eten van een peer een voldaan gevoel geeft.

3. Citrusvruchten

De schil van citrusvruchten bevat de meeste antioxidanten. Naast dit kunnen de aanwezige flavonoïden zelfs op een natuurlijke manier helpen kanker te voorkomen. Ook bij de citrusvruchten geldt: de meeste vitamine C zit in de schil!

4. Banaan

De dikke schil van een banaan, bevat antibiotische, anti-schimmel en enzymatische eigenschappen. Deze kan rauw gegeten worden of je kan hem kort koken. Was de schil wel goed!

5. Ananas

Het is niet de bedoeling dat je de schil van een ananas daadwerkelijk gaat opeten. Je kunt er wel thee of een gefermenteerde drank van maken. Beiden zorgen voor een goede vochtbalans en verbeteren de spijsvertering.

Lees ook

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…