Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Daag jezelf uit met een activity tracker!

Camille
4 min read

Mensen die willen afslanken of gewoon over een gezond lichaam willen beschikken kunnen tegenwoordig rekenen op verschillende interessante tools. Sinds jaar en dag bestaat er uiteraard reeds zoiets als een stappenteller, maar technologie staat niet stil.

Activity tracker

De activity tracker is bijzonder populair. Daar waar de stappenteller gewoon meet hoeveel stappen je zet gaat de activity tracker een behoorlijke stap verder.

Dit handige apparaatje meet namelijk alle bewegingen die door je lichaam wordt gemaakt en dat in drie verschillende richtingen. Op deze manier kan er doorheen de dag precies worden bijgehouden hoeveel energie je lichaam verbruikt.

Diverse metingen

Wanneer je er voor kiest om ook gebruik te maken van een activity tracker zal je merken dat bewegen een behoorlijk stuk leuker wordt. Dit handig apparaat houdt bovendien heel wat interessante gegevens voor je bij. Denk hierbij niet alleen aan het aantal verbruikte calorieën, daarnaast wordt er ook vaak een analyse van je slaappatroon uitgevoerd.

Tel daarbij op dat je, je gegevens ook zeer eenvoudig kan delen met familie of vrienden en je beschikt meteen over een aantal uitstekende redenen om ook gebruik te gaan maken van een activity tracker!

Meerwaarde

Mensen die een afslankprogramma volgen kunnen door gebruik te maken van een activity tracker meteen rekenen op een zeer interessante meerwaarde.  De gegevens die gedurende de dag worden verzameld kunnen heel eenvoudig worden gekoppeld aan een programma.

Via dit programma kom je nog een aantal heel bruikbare cijfers en gegevens te weten die je kunnen helpen om het maximale uit je workout te halen. Of je er nu met andere woorden voor kiest om gewoon op eigen houtje af te vallen of je een beroep doet op een bepaald programma, in beide gevallen zal het gebruik van de activity tracker zorgen voor een absolute meerwaarde.

Extra motivatie

Een extra belangrijk en zeker niet te onderschatten voordeel dat is verbonden aan de activity tracker is dat het mensen die willen afslanken extra weet te motiveren. Wanneer mensen pas beginnen met sporten is de motivatie vaak bijzonder groot, maar die neemt langzaam maar zeker terug af tot er helemaal niets meer van in huis komt. Een activity tracker brengt daar verandering in.

Sterker nog, deze tool zorgt er zomaar voor dat blijven bewegen veel leuker en spannender wordt. Daag bijvoorbeeld je vrienden uit, stel jezelf enkele te behalen doelen en verdien leuke badges bij het behalen van je doelstellingen. Het zijn stuk voor stuk zaken die er voor zorgen dat een activity tracker eigenlijk onmisbaar is voor mensen die over een echt gezond lichaam en een uitstekende conditie willen beschikken.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…