Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hebben jullie als koppel veel kans op een happily ever after?

Anja
2 min read

Bepaalde types koppels hebben meer kans om bij elkaar te blijven, blijkt uit onderzoek. Niet elke relatie is hetzelfde: mensen hebben verschillende karakters en ook koppels kunnen heel erg verschillen. Welk type koppel zijn jullie?

Professor Brian Ogolsky van de universiteit van Illinois bestudeerde 376 koppels gedurdende 9 maanden. Hij focuste op de koppels als geheel, in tegenstelling tot veel andere wetenschappers die onderzoek deden naar de individuele partners in de relatie. Ogolsky ontdekte dat er 4 types koppels zijn:

1. Dramatische koppels

Deze koppels brengen het minste tijd met elkaar door. Ze hebben een stormachtige relatie met veel ups and downs. Dit is de grootste groep: 34 procent van de koppels behoort tot dit type.

2. Koppels gefocust op elkaar

Deze koppels focussen zich vooral op elkaar. De partner is het allerbelangrijkste in hun leven. 30 procent van de koppels vallen onder deze categorie.

3. Sociaal betrokken koppels

Deze koppels staan voortdurend in contact met elkaar, vooral dan via sociale media. 19 procent van de koppels behoort tot dit type.

4. Bekvechtende koppels

Deze koppels maken vaak ruzie, maar hun relatie is over het algemeen wel heel standvastig. 12 procent van de koppels behoort tot de bekvechtende koppels.

Meest kans op een lange relatie

Uit het onderzoek van Ogolsky bleek dat de dramatische koppels het snelst uit elkaar gaan. De koppels die vooral gefocust waren op elkaar, hebben de grootste kans om samen te blijven.

Dat betekent natuurlijk niet dat jullie je relatie op zijn kop moeten zetten en alles moeten veranderen. Het allerbelangrijkste is dat jullie gewoon gelukkig zijn in je relatie. Maar dit onderzoek toont natuurlijk wel aan dat het een voordeel kan zijn als jullie zich regelmatig op elkaar focussen. Leg dus die smartphone weg en geef wat aandacht aan je partner.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…