Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Het positieve effect van Visolie op je lichaam

Olivier
5 min read

Visolie is een voedingssupplement dat de afgelopen jaren erg populair is geworden. Dit komt omdat er steeds meer bekend is geworden over de positieve werking van visolie op het lichaam, waardoor steeds meer mensen in het voedingssupplement zijn gaan geloven en visolie dagelijks zijn gaan gebruiken.

Meer over het gebruik van visolie als voedingssupplement, lees je in dit artikel. Zo lees je in dit artikel hoe je visolie het beste tot je kunt nemen, welke positieve effecten de olie heeft en hoe lang je visolie moet gebruiken om de positieve effecten van de olie echt te kunnen ervaren. Ben je van plan om visolie te gaan gebruiken? Dan lees je op deze pagina alle informatie die je nodig hebt om een duidelijk beeld te krijgen van dit populaire voedingssupplement.

Visolie binnenkrijgen met visolie capsules

Visolie komt standaard voor in vette vis. Echter, om voldoende visolie binnen te krijgen door vette vis te eten, moet je dagelijks wel heel veel vis eten. Daarom zijn er speciale visolie capsules ontwikkeld, die ervoor zorgen dat je ook zonder het eten van grote hoeveelheden vette vis voldoende visolie binnenkrijgt. Je kunt dus visolie eten door vette vis te nemen, maar je kunt er ook voor kiezen om zowel vette vis te eten als capsules te nemen of alleen capsules met visolie te gebruiken en de vette vis links te laten liggen.

De positieve effecten van visolie op het lichaam

Het is niet voor niets dat visolie de afgelopen jaren zo populair is geworden, want het gebruiken van de olie brengt enkele interessante lichamelijke effecten met zich mee. Zo hebben visolie capsules een goede werking op de hormonen, maar ook op de eiwitten en de enzymen. Dit werkt als volgt. Het lichaam zelf vormt diverse verbindingen uit de vetzuren die het lichaam helpen bij de genezing van en de voorkoming van verschillende soorten aandoeningen. Visolie ondersteunt de verbindingen van het lichaam, waardoor het nemen van visolie gedeeltelijk kan voorkomen dat bepaalde aandoeningen ontstaan en de visolie aandoeningen die al aanwezig zijn gedeeltelijk kan verhelpen.

Visolie en het cholesterol, de bloedplaatjes en de bloeddruk

Daar komt nog bij dat visolie een positief effect heeft op het cholesterolgehalte. Mensen met een te hoog cholesterolgehalte kunnen het supplement nemen om het cholesterolgehalte van het lichaam te laten dalen, waardoor het lichaam gezonder wordt. Ook heeft visolie een positief effect op de bloedplaatjes en bloeddruk, wat de olie erg geschikt maakt om als supplement te gebruiken voor mensen met hart- en vaatziekten of een hoge bloeddruk. Je kunt nooit stellen dat visolie voorkomt dat je hart- en vaatziekten krijgt, maar de olie werkt wel helend en kan het lichaam wel ondersteunen om het ontstaan van hart- en vaatziekten te voorkomen.

Visolie en ontstekingen

Visolie heeft een positief effect op ontstekingen en ziekten die gepaard gaan met ontstekingen, zoals reumatische aandoeningen en huidaandoeningen. Zo heeft visolie een helende werking op de ontstekingen die al ontstaan zijn, maar kan het supplement ook voorkomen dat de aandoening met ontstekingen zich verder openbaart. Mensen die last hebben van chronische ontstekingen hebben zeker baat bij het nemen van visolie capsules, want het supplement kan de ontstekingen flink verminderen en de bijbehorende klachten van de ontstekingen ook minder laten worden.

Visolie en de hersenen

Naast een geneeskrachtig effect dat zeker positief te noemen is, heeft visolie ook een positief effect op de hersenen. Zo verbetert de olie het geheugen, maar heeft een dagelijkse portie visolie ook een goede invloed op het concentratievermogen. Het is niet voor niets dat leerlingen en studenten wordt aangeraden om extra visolie te gebruiken, want dit heeft simpelweg een positieve uitwerking op het leer- en studeerproces.

Visolie en de zintuigen

Tot slot heeft visolie een gunstig effect op het zicht van de mens en het gehoor. Het gaat hier niet om een genezende werking, maar om een ondersteunende werking om de zintuigen langer goed te laten werken.

Het positieve effect van visolie: wanneer is het duidelijk merkbaar?

Voor de positieve effecten van visolie echt duidelijk merkbaar worden, moet je het supplement eerst voor langere tijd gebruiken. De positieve effecten van de olie zijn namelijk niet meteen merkbaar, maar openbaren zich pas echt na drie tot vier maanden. In deze drie tot vier maanden tijd moet je iedere dag de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van de olie nemen, in de vorm van vette vis of capsules met visolie.

Merk je na drie tot vier maanden nog geen verschil? Dan kan dit als volgt verklaard worden:

  • Je lichaam neemt de visolie wat minder goed op, wat betekent dat het nog iets langer duurt voor de positieve gevolgen van visolie zich echt openbaren.
  • Je lichaam reageert niet goed op visolie en je reageert helemaal niet positief op het supplement. Dit komt niet veel voor, maar is zeker mogelijk.
  • Je bent je niet bewust van de positieve effecten van visolie, maar deze effecten zijn wel aanwezig. Denk goed na over de veranderingen in de afgelopen maanden en schrijf nieuwe veranderingen eventueel op om een duidelijk beeld te krijgen van de verandering. 
Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…