scrollTop top

Is je hart even jong als jij? Doe hier de test!

Is je hart even jong als jij? Doe hier de test!

Voel jij je ook nog jong van geest? En zo fit als een hoentje? Toch kan je hart ouder zijn dan je zelf denkt. Om de leeftijd van je hart te bepalen moet je namelijk rekening houden met allerlei factoren zoals bloeddruk, leeftijd, geslacht, rookgewoonten, cholesterolen diabetes.

Roken is enorm schadelijk

Velen denken dat roken alleen invloed heeft op je longen, maar niets is minder waar. Je hebt als roker namelijk 6 keer meer kans op een coronaire hartziekte dan iemand van dezelfde leeftijd die sigaretten links laat liggen. Zelfs meeroken is schadelijk voor het hart. Wanneer je rookt, moet je hart namelijk harder werken om het bloed door je aderen te pompen. Hierdoor heeft het meer zuurstof nodig.

Ook zwaarlijvige mensen jonger dan 50 jaar lopen twee keer meer risico dan anderen op hartziekten. Door je BMI te berekenen en je buikomtrek te meten kan je nagaan of je een gezond gewicht hebt. Zorgen voor een evenwichtig voedingspatroon kan al een grote hulp zijn om je hart in conditie te houden. 

Test jezelf!

Ben je benieuwd naar de werkelijke leeftijd van je hart? Doe dan even deze test van BecelProActiv! Achteraf krijg je een hele reeks handige tips. 


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  523.405.480
 • Aantal
  doden
  6.270.727
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  4.134.293
 • Aantal
  doden
  31.675

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!