Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Libido verlagend voedsel: deze ingrediënten zijn echte sex killers

Anja
2 min read

Seks is vaak een belangrijk onderdeel van een relatie. Bovendien word je er vrolijk en meer energiek van. Eerder hadden we het al over voedsel gehad dat je libido kan verhogen, maar omgekeerd is natuurlijk ook mogelijk. Er bestaan een aantal ingrediënten die je libido naar beneden brengen. Als te weinig seks een minpunt is in jullie relatie, is het dus beter dit voedsel te laten staan. En mocht jij om één of andere reden juist je libido willen verlagen, eet deze dingen dan dus juist wel. 

Drinken

Niet alleen voedsel kan libido verlagend werken, er zijn ook een aantal drankjes die je zin in seks verlagen.

Cafeïne

Koffie is één van deze sex killers. Cafeïne kan namelijk voor stress zorgen en bovendien laat het de hormoonhuishouding veranderen. Niet te veel koffie dus als je meer seks wilt.

Alcohol

Op de korte termijn kunnen alcoholische dranken je nog wat losser maken en dus seks stimuleren. Maar op de lange termijn brengt te veel alcohol je libido toch echt omlaag. Regelmatig alcohol drinken is slecht voor het zenuwstelsel en de productie van bepaalde hormonen. 

Eten

Havermout

Havermout mag dan een gezond ontbijtproduct zijn, voor je libido is het juist helemaal niet goed. Havermout beperkt de afgifte van serotonine. Dit hormoon regelt onder andere dat je meer zin krijgt in seks.

Gefrituurd voedsel

Minder gezond en ook slecht voor je libido zijn gefrituurde snacks. Gefrituurd eten bevat namelijk veel transvetten die je testosteron aantasten. Voor mannen is het nog  slechter omdat ook de kwaliteit van het sperma zal afnemen door gefrituurd voedsel.  

Andere ingrediënten

Ook soja en mint hebben een negatief effect op het libido.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…