Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met deze 5 apps blijf je gezond

shana
4 min read

Had jij je ook voorgenomen om dit jaar meer te sporten en gezonder te eten, maar dit loopt niet helemaal volgens plan? Wij geven je terug een duwtje in de rug met deze 5 handige apps die niet mogen ontbreken op jouw smartphone! In de appwinkels van Android en iOS kunnen we verschillende apps terugvinden die jou helpen om je gezonde levensstijl terug te verbeteren/op pijl te houden.

1. MyFitnessPal

Afvallen met MyFitnessPal is kinderspel. Je voert elke dag in wat je hebt gegeten en de app houdt je calorieën bij. MyFitnessPal beschikt over de grootste voedselbankdatabase van alle calorietellers, daarenboven kan je zelf nog producten toevoegen door de barcode te scannen met jouw camera op je smartphone. De app kan je favorieten onthouden, je kan zelf het aantal porties aangeven en je kan de maaltijden sorteren op ontbijt, lunch, avondeten of snacks.

Via de app kan je een streefgewicht invoeren dat je wilt bereiken binnen een aantal weken. De app rekent uit hoeveel calorieën je op een dag mag eten om jouw streefgewicht te bereiken. Vergeet echter niet dat alleen calorieën tellen op lange termijn niet werkt, het gaat over wat je eet. Naast het eetpatroon, kan je ook sportoefeningen invoeren.

2. Runkeeper

Runkeeper is een populaire app voor hardlopers. De app berekent de afstand van je looproute, tijd, snelheid, calorieën …. De app houdt je sportprestaties bij op basis van je gps in je smartphone. Ook met deze app kan je een doel instellen. Als je bijvoorbeeld 1kg wilt afvallen, zal de app berekenen hoeveel je nog moet rennen. De afstanden die je gerend hebt kan je bovendien ook delen met vrienden. De app kan ook worden gebruikt voor andere activiteiten zoals fietsen, wandelen, zwemmen …

3. Nike+ Running

Met Nike+ Running kan je je hardlooproutes vastleggen, deze kan je online analyseren en vergelijken. De app houdt je route, gelopen afstand, snelheid, tijd en verbrande calorieën bij. De app laat toe om vrienden toe te voegen en zo elkaar aan te moedigen. Je kan foto’s toevoegen met je Nike+ statistieken om deze te delen met vrienden op sociale media. Via de app kan je ook vrienden uitdagen, leg de meeste kilometers af om bovenaan in de ranglijst te komen. Met de Nike+ app kan je ook je persoonlijke playlist toevoegen voor een extra duwtje in de rug.

4. Dagelijkse Buiktraining

Wil jij toch het liefst binnenshuis sporten? Dat kan! Met de Dagelijks Buiktraining app. Hierin vind je allerlei oefeningen voor een strakke buik. De oefeningen worden gedemonstreerd door een professionele trainer, waarbij er gewerkt wordt op verschillende spiergroepen. Met deze app kan je kiezen uit de trainingsduur en trainingsroutine. Wanneer de oefening begint zie je meteen een video waarbij de oefening wordt voor getoond.

5. Waterbalance

We kunnen het niet genoeg aanhalen dat water drinken heel erg belangrijk is! Deze app is ideaal om de vochtbalans te controleren en maakt van water drinken een goede en nuttige gewoonte. Waterbalance zal je helpen om het niveau van water te controleren in je lichaam, rekening houdend met jouw individuele parameters: lengte, gewicht en leeftijd. Je kan gedetailleerde statistieken bekijken van je inname van water, nuttige feiten leren over water en over je gezondheid, badges verdienen en deze delen met vrienden … Het is dus een ideale app om van water drinken een dagelijkse gewoonte te maken.

Met deze apps boek je gegarandeerd succes! 

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…